Ilon Mask preteruje sa drogama, saradnici ga terali da ide na lečenje? Milijarder u centru velikog skandala

05.02.2024

11:53

0

Autor: N.P.

Pomenuto je i da je Mask ljubitelj i LSD-a i ekstazija

Ilon Mask preteruje sa drogama, saradnici ga terali da ide na lečenje? Milijarder u centru velikog skandala
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool, File

Milijarder i osnivač brojnih kompanija, Ilon Mask, navodno ima problema sa narkoticima, uključujući kokain i MDMA, zbog čega su njegovi bliski saradnici tražili da ide na lečenje.

"Volstrit žurnal" je prošlog meseca započeo priču o tome, a u međuvremenu su se pojavili novi detalji.

Navodno, krajem 2022. ljudi iz Maskove okoline su bili zabrinuti za njegovo zdravlje, pa su ga zamolili da ode na rehabilitaciju.

Bliski saradnik, koosnivač firme "Oracle" i jedan od bivših članova upravnog odbora "Tesle", Leri Elison, čak je ponudio svoju kuću na Havajima kao mesto za odvikavanje od droge.

Nije poznato da li je Mask poslušao savete, ali se od tada njegovo ponašanje samo pogoršalo.

AP Foto/Benjamin Fanjoy, Archivo
"Volstrit žurnal" prenosi da Ilon Mask voli da luduje na žurkama

U isto vreme se dogodio i incident kada je milijarder "konzumirao tečnu formu ekstazija iz flaše vode" na jednoj zabavi u Holivud Hilsu, preneo je "Volstrit žurnal".

Pre nego što je uzeo drogu, njegovi telohranitelji su zamolili posetioce da napuste ceo sprat kuće kako bi imao privatnosti.

Navodi se i da je Mask posećivao žurke sa Džoom Gebijom, članom "Teslinog" odbora, na kojima je rekreativno uzimao ketamin u vidu spreja za nos. Ketamin je anestetik koji je privukao pažnju zbog potencijalnih terapeutskih dejstava, al nosi i zdravstvene rizike.

Pomenuto je i da je Mask ljubitelj i LSD-a i ekstazija.

Osnivač "Spejs iksa" nije odgovarao na ove tvrdnje, a njegov advokat je rekao da se Mask "redovno i nasumično testira u Spejs iks i da nikada nije pao na testu".

Milijarder je takođe narušio odnose sa nekoliko direktora "Tesle", a pojedinci tvrde da se na njih vrši pritisak da se drogiraju zajedno sa njim "iz straha da ga ne naljute".

"Volstrit žurnal" zaključuje izveštaj rečima da je ljudima iz Maskove okoline neprijatno i da ne mogu mnogo da ga pitaju o njegovom načinu života.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike