Čovek koji je osmislio ChatGPT sada je zbog njega zabrinut: "Uradili smo nešto jako loše!"

09.06.2023

11:20

0

Autor: M. Vu.

U razgovoru tokom nedavnog putovanja u Indiju, Altman je rekao da je zabrinut da je uradio nešto stvarno loše kreiranjem ChatGPT-a

Čovek koji je osmislio ChatGPT sada je zbog njega zabrinut: "Uradili smo nešto jako loše!"
Copyright Profimedia

Izvršni direktor OpenAI Sam Altman kaže da je jako zabrinut te priznao kako ne spava noću razmišljajući o opasnostima koje sa sobom nosi ChatGPT, glavni patent te kompanije.

U razgovoru tokom nedavnog putovanja u Indiju, Altman je rekao da je zabrinut da je uradio nešto stvarno loše kreiranjem ChatGPT-a, koji je objavljen u novembru i time iazvao veće interesovanja za veštačku inteligenciju.

 

 

"Ono zbog čega ne spavam je hipotetička ideja da smo već učinili nešto stvarno loše pokretanjem ChatGPT-a", rekao je Altman Satyanu Gajwani, potpredsedniku Times Interneta, na događaju u sredu koji je organizovao Economic Times.

Altman je rekao da je zabrinut da je "možda bilo nečeg teškog i komplikovanog" što je njegov tim propustio dok je radio na chatbotu.

Profimedia
 

Na pitanje da li AI treba regulisati slično kao i atomska energija, Altman je rekao da mora postojati bolji sistem za reviziju procesa.

"Hajde da uspostavimo sistem tako da možemo da revidiramo ljude koji to rade, da ga licenciramo, da imamo bezbednosne testove pre korištenja", rekao je on.

Ranije ovog meseca, Altman je bio među grupom od više od 350 naučnika i tehnoloških lidera koji su potpisali izjavu u kojoj su izrazili duboku zabrinutost zbog rizika od AI.

"Ublažavanje rizika od izumiranja od AI trebalo bi da bude globalni prioritet uz druge društvene rizike kao što su pandemije i nuklearni rat", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike