Visoka cena kafe šokirala posetioce, a dodatna naplata iznenadila: Turisti beže sa ovog mesta u komšiluku

10.06.2024

19:15

1

Autor: K. B.

Jedan ugostiteljski objekat u Crnoj Gori iznenadio je posetioce visokom cenom kafe, uz dodatnu naplatu "service charge"

Visoka cena kafe šokirala posetioce, a dodatna naplata iznenadila: Turisti beže sa ovog mesta u komšiluku
Copyright Profimedia

U jednom ugostiteljskom objektu u Crnoj Gori, posetioce je iznenadila visoka cena kafe, a dodatno iznenađenje bio je "service charge" na računu.

Na Instagram profilu @p.vremeplov objavljena je fotografija računa iz jednog kafića u Kotoru, datiranog sa subote, 8. juna. Cena jedne kafe iznosila je 4.50 evra (9 KM), uz dodatno plaćanje usluge po ceni od 0.90 evra (1.80 KM).

 

 

Reakcije građana na ovaj slučaj su bile raznolike. Neki su izrazili nezadovoljstvo ovako visokim cenama, iznoseći stavove poput "Trudimo se iz petnih žila da oteramo sve turiste", "Service, a samo što ti je ne bace", ili "Mesto da te zaboli glava od lepote, kao da si u Parizu ispod Ajfelove kule", "Što nisi tražila za poneti, a kad ne možeš da platiš konobara", "Bravo, sledeći put dolazim sa ličnim konobarom".

Sa druge strane, bilo je i onih koji su podržavali ideju naplaćivanja usluge: "Svuda u svetu se naplaćuje servise charge", "Takvi su nam postali turisti da mora servis 20 posto da nam bude", "Servise charge je trebao biti veći".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike