Komad raja za odmor i uživanciju: Top-lista najboljih evropskih plaža koje morate posetiti ovog leta

08.06.2024

19:14

0

Autor: V. I.

Ove evropske plaže su hit morske destinacije za 2024. godinum prema pisanju portala European Best Destination

Komad raja za odmor i uživanciju: Top-lista najboljih evropskih plaža koje morate posetiti ovog leta
Copyright Freepik

Ukoliko još niste našli gde ćete na more te i dalje tražite savršenu ideju za letnji odmor, možda će vam pomoći rang-lista najboljih plaža Starog kontinenta za 2024. godinu, objavljena na stranici European Best Destinations.

Ove destinacije nude rajske plaže, kristalno čisto more i nezaboravna iskustva za sve uzraste. Bilo da tražite avanturu, opuštanje ili porodični odmor, ove idilične destinacije pružaju sve što vam je potrebno za nezaboravan letnji odmor.

Freepik
 

 

1. Ghajn Tuffieha, Malta

Prvo mesto na listi zauzima zaliv Ghajn Tuffieha na Malti, u blizini primorskog grada Melieha, poznatog po svojoj posvećenosti održivom turizmu. Ova plaža je idealna za one koji traže odmor iz snova sa visokim standardima čistoće i usluge.

Da biste pristupili plaži, prvo morate da sođete niz 200 stepenica, a na samom vrhu litice koja gleda na zaliv nalazi se stari obrambeni toranj koji datira iz 1637. godine. Istražite toranj prije nego što se spustite na prekrasnu plažu ispod.

Sa svojim veličanstvenim liticama i zlatnim peskom, Ghajn Tuffieha nudi mirno utočište daleko od gužve. Uživajte u restoranima, snek barovima, ležaljkama i vodenim aktivnostima koje su dostupne na ovoj plaži.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam (@adamrunningmachine)

 

2. Plaža Monte Klerigo, Aljezur, Portugal

Na drugom mestu nalazi se plaža Monte Klerigo u Aljezuru, Portugal. Ovaj region je poznat po svojoj bogatoj kulinarskoj tradiciji, očuvanoj prirodi i impresivnim plažama. Uz poznati zamak i plaže poput Amoreira, Bordeira, Odeceike, Arifana i Monte Clerigo, Aljezur je fantastična destinacija za vaš letnji odmor.  Ove plaže oduzimaju dah svojom lepotom i pružaju nezaboravno iskustvo.

Nekoliko  letnjikovaca na brdu , ogromna plaža i prostranstvo okeana . Teško je zamisliti bolje mesto za opuštanje i punjenje baterija. Plaža je duga i široka, pa će svako naći mesto za sebe. Uz plažu se nalaze toaleti, a tokom sezone spasioci paze na sigurnost u vodi. Između stena postoje minijaturni prirodni bazeni koji se formiraju u vreme oseke kada voda ostane između stena. Lepo je ležati unutra i opustiti se.

Aljezur je poznat po svojim autentičnim portugalskim restoranima gde možete uživati u svežim morskim plodovima i tradicionalnim jelima.

 

 

3. Plaža Oludeniz, Turska

Treće mesto zauzima plaža Oludeniz u Turskoj, poznata  neverovatno plavim nijansama mora koje podsećaju na Karibe. Ova plaža nalazi se na jugozapadnoj obali Turske, 14 kilometara od Fetija, a savršena za sve one koji žele da uživaju u prirodnim lepotama i opuštanju na suncu.

Plaža je mešavina finog šljunka i peska i ima plavu zastavicu. 

Voda je dosta toplija nego na drugim evropskim destinacijama, a nema meduza i ostalih morskih živuljki koji mogu da ometaju kupanje. Pošto je kristalno čista, a im bogat podvodni svet sa stenama i pećinama, idealna je za ronjenje.

Oludeniz je poznat i po svojim adrenalinskim sportovima, kao što su paraglajding i ronjenje, pružajući tako nezaboravno iskustvo za sve avanturiste.

 

 

 

Lista najbolji plaža u Evropi za 2024. godinu:

  • 1. Ghajn Tuffieha, Malta
  • 2. Monte Clerigo, Portugal
  • 3. Oludeniz, Turska
  • 4. Canal d'Amour, Grčka
  • 5. Porto Timoni, Grčka
  • 6. Las Teresitas, Španija
  • 7. Odeceixe, Portugal
  • 8. Zaliv Ssvetog Pavla, Grčka
  • 9. As Catedrais, Španija
  • 10. Calpe, Španija
  • 11. Porto Katsiki, Grčka
  • 12. Scialara, Italija
  • 13. Grado, Italija
  • 14. Ksamil, Albanija
  • 15. Vai, Grčka

Ove plaže su samo deo najlepših destinacija koje Evropa nudi za 2024. godinu. Bez obzira da li tražite avanturu, opuštanje ili porodični odmor, ove idilične destinacije pružaju sve što vam je potrebno za nezaboravan letnji odmor. Spakujte kofere i pripremite se za istraživanje nekih od najlepših plaža koje Stari kontinent ima da ponudi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike