Ovo je najlepši vidikovac regiona: Pogled obuhvata beskrajne doline (FOTO)

13.11.2023

20:23

0

Autor: K. B.

Na tromeđi Mrkonjić Grada, Jezera i Jajca, iznad jezera Đol na jugozapadu i Plivskog jezera na severoistoku, smestila se planina koja pruža izuzetno lep pogled na region

Ovo je najlepši vidikovac regiona: Pogled obuhvata beskrajne doline (FOTO)
Copyright Profimedia

Otomalj, možda manje poznata turistima, ipak zrači svojom važnošću i lepotom. Deo je planinskog masiva poznatog kao Jajačke planine, a svojom morfologijom, strmim padinama i kupastim oblikom dominira nad pejzažem. Ovaj vrh predstavlja verovatno najlepši vidikovac u regionu, posebno u Bosni i Hercegovini.

 

 

Otomalj se ističe kao izuzetno pitoma i pristupačna planina sa jasno obeleženim stazama za planinarenje koje vode do predivnih vidikovaca s kojih se pruža pogled na dolinu.

Pored planinara, planina je privlačna i biciklistima, s planinarskim stazama koje su savršene za brdski biciklizam. U toplijim mesecima, ovo područje često posećuju zaljubljenici u aktivan odmor i biciklizam.

 

 

Otomalj je lako dostupan iz svih pravaca zemlje, ne zahteva posebnu fizičku spremnost i veštinu za istraživanje, čineći ga preporučljivim odredištem za turiste koji preferiraju destinacije koje nisu preplavljene masovnim turizmom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike