Izabrani "najkul" gradovi na svetu: Na listi i Eskobarovo rodno mesto

10.11.2023

20:17

0

Autor: K. O.

Šta mislite da li na listi postoji neki grad iz Srbije?

Izabrani "najkul" gradovi na svetu: Na listi i Eskobarovo rodno mesto
Copyright Profimedia

Kao i svake godine, čuveni svetski magazin Time Out je i sada odabrao 50 najinteresantnijih i “najkul” gradskih kvartova na svetu.

To je učinio na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo skoro 30.000 svetskih putnika.

A za najviše kul grad na svetu izabran je Medeljin iz Kolumbije, mesto u kom je rođen, ali i ubijen ozloglašeni kriminalac Pablo Eskobar.

Time Out je i ove godine birao destinacije koje su najviše kul, i mesta koja turisti rado preporučuju prijateljima. To su mesta sa velikim osobnostima i razlikuju se po hrani, kulturi i festivalima, a i ove godine je reč zajednica bila ključna. Medeljin je ove godine na prvom mestu destinacija gde turisti putuju kako bi bili kul.

Medeljin je drugi najveći grad u Kolumbiji i poznat je po svojoj prijatnoj klimi, kulturnim događajima i raznim znamenitostima.

 

 

Ima bogatu istoriju, ali je takođe imao izazove povezane sa nasiljem i narko kartelima, posebno u prošlosti. Međutim, grad je prošao kroz značajan urbanistički razvoj i transformaciju, i postao je živo kulturno i ekonomsko središte u poslednjih nekoliko godina.

Na drugom mestu se nalazi Smitfild, odnosno Dablin. Za njega navode da je mesto gde se savršeno uklapa tradicija i moderan duh, aktivizam i zajedništvo. Visoko treće mesto zauzeo je Madrid, veseo i srdačan, dok je na četvrtom Kopenhagen.

Profimedia
 

Kopenhagen je poznat kao kosmopolitski grad, i jedan njegov kvart je posebno ineteresantan turistima i putnicima. Havnen je multikulturalni danski kvart, odnosno luka, gde se meštani najradije okupljaju kako bi se družili.

Freepik
 

Nažalost, na listi nema gradova iz Srbije, niti nekog grada iz regiona.

Listu najinteresantnijih i kul destinacija možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike