Otkrijte najmanje posećenu državu na karti sveta - iako ima prelepe plaže, turisti retko svraćaju (VIDEO)

24.10.2023

20:13

0

Autor: K. B.

Tuvalu, ostrvska država u Tihom okeanu, izdvaja se kao najmanje posećena država u 2023. godini, prema Svetskoj turističkoj organizaciji

Otkrijte najmanje posećenu državu na karti sveta - iako ima prelepe plaže, turisti retko svraćaju (VIDEO)
Tuvalu - Copyright Profimedia

Iako je Tuvalu prelepa zemlja, s prekrasnim peščanim plažama koje okružuje tirkizno more, njena izolacija i slaba povezanost sa svetom čine je destinacijom koju godišnje poseti svega oko 3.700 turista.

Ova zemlja, sa svoja tri koralna ostrva i šest atola, ima ukupnu kopnenu masu od svega 26 kvadratnih kilometara, čime postaje četvrta najmanja zemlja na svetu. Ispred nje su samo Vatikan, Monako i Nauru. To je takođe zemlja s vrlo malom populacijom.

Profimedia
 

Mada Tuvalu možda nije prva destinacija koja pada na pamet putnicima, ona nudi nešto posebno. To je destinacija za avanturiste, istraživače i one koji traže mir i samoću. Ipak, postoji zabrinutost da bi ova mala ostrvska država mogla nestati zbog klimatskih promena i porasta nivoa mora, pa je poseta ovom raju na Zemlji možda ograničena vremenom.

Iako je najlakše doći do Tuvalua avionom preko Fidžija, direktne letove treba tražiti vrlo pažljivo jer su retki. Alternativno, možete koristiti direktni let iz Sidneja, koji traje između tri i pet sati.

Iako je malo posećena i izolovana, Tuvalu privlači pažnju na društvenim mrežama, gde oduševljava korisnike svojim prelepim plažama i morem.

 

 

Osim Tuvalua, na listi najmanje posećenih zemalja na svetu nalaze se Maršalska ostrva, Niue, Kiribati, Mikronezija, Montserrat na Karibima, Solomonska ostrva, Sveti Toma i Princip, Komori i Gvineja Bisao. Sve su ove destinacije savršene za one koji traže nešto posebno, daleko od gužve i turističkih destinacija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike