Gde članovi kraljevske porodice "pune baterije": Ovo su destinacije koje oni biraju za odmor

28.07.2023

19:19

0

Autor: K. O.

Obično odlaze na privatni odmor između jula i avgusta da bi se opustili, napunili baterije i vratili spremni za jesen

Gde članovi kraljevske porodice "pune baterije": Ovo su destinacije koje oni biraju za odmor
Copyright Profimedia

Kejt Midlton, princ Vilijam, kralj Čarls i kraljica Kamila u poslednje vreme nisu imali mnogo zvaničnih angažmana - jer se verovatno zabavljaju. Članovi kraljevske porodice obično odlaze na privatni odmor tokom jula i avgusta da bi se opustili, "napunili baterije" i vratili spremni za jesen.

Pitate se gde su? Uzmite tropski koktel (ili šolju čaja) i pročitajte sveobuhvatan vodič za neka od njihovih omiljenih mesta.

Birkhol u Balmoralu

Dok je zamak Balmoral u Aberdinširu, u Škotskoj, sinonim za letnja odmarališta kraljice Elizabete, susedno imanje Birkhol manje je poznato. Suprug kraljice Viktorije, princ Albert, kupio je imanje ubrzo nakon što je pazario Balmoral (i njegovu enklavu od 50.000 hektara) 1852. godine, izvestio je „Country Life".

Kralj Čarls je nasledio Birkhol nakon smrti svoje voljene bake kraljice Elizabete, Kraljice Majke, 2002, i navodno je tamo bio na medenom mesecu sa Kamilom 2005. godine. Poznato je da par provodi leta u kući iz 18. veka, a Čarls je tamo intervjuisan za dokumentarni film iz 2018. godine „Princ, sin i naslednik: Čarls u 70".

Profimedia
 

Hajgrouv haus

Dva i po sata vožnje od Londona nalazi se "porodična kuća" kralja i kraljice u Glosterširu u Engleskoj, poznata kao Hajgrouv kuća. Imanje je kupljeno 1980. godine i u vlasništvu je Vojvodstva Kornvol.

Čarls, vatreni baštovan, već četiri decenije marljivo radi na zemljištu Hajgrouva, koje je dizajnirao tako da „ugodi oku i sebi u skladu sa prirodom“. Od ranih osamdeseth, pozivao je grupe, škole i dobrotvorne organizacije da obiđu bašte, a dom je koristio za održavanje brifinga i prijema.

Kuća Rej Mil

Samo 15 minuta niz put od Hajgrouva nalazi se kuća Rej Mil, privatna rezidencija kraljice Kamile u Viltširu. Prema časopisu „The Sun", ona je kupila nekretninu 1996. godine nakon razvoda od Endrua Parkera Boulsa i tamo je živela do 2003. godine.

Iako ima pristup Čarlsovom ogromnom portfelju nekretnina, ova kuća zauzima posebno mesto u njenom srcu i služi kao omiljeno mesto okupljanja dece i unuka.

 

 

Obožavaoci su mogli da vide u bašte prošlog leta, kada je Kamila ulepšala (i ugostila) specijalno izdanje časopisa "Country Life" - pozivajući Kejt Midlton da je fotografiše.

Ostrva Sili

Poznato je da princeza Kejt i princ Vilijam posećuju ova ostrva tokom letnjih meseci sa princom Džordžom (10), princezom Šarlotom (8) i princom Luisom (5). Princ od Velsa je dugo posećivao ostrva na jugozapadnom delu Engleske i kao dečak se tamo odmarao sa princezom Dajanom, princom Čarlsom i princom Harijem.

Prihvatajući ostrvsku energiju, Vilijam i Kejt iznenadili su meštane pre nekoliko leta kada su vozili bicikl u Tresku sa svojom decom.

Profimedia
 

„Vilijam i Kejt su se vozili biciklima, smejali se i uživali u vremenu. Izgledali su tako srećno. Bili su zaista ljubazni i pozdravili su se“, rekao je jedan meštanin za "Dejli miror".

Amner hol

Za školski raspust, vikende i praznike, Amner hol u Norfolku je još jedno od omiljenih mesta za bekstvo porodice Vels. Princ Vilijam i princeza Kejt dobili su seoski dom na imanju Sandringem kao venčani poklon od kraljice Elizabete 2011. godine, a koristili su ga kao svoju glavnu rezidenciju od 2015. do 2017. Rečeno je da se princeza Kejt oseća kao kod kuće u Amner holu, a porodica je tamo bila izolovana tokom pandemije koronavirusa.

Jordan

Malo je poznata činjenica da je Kejt živela u Jordanu kao dete nekoliko godina sa svojom porodicom, što ju je možda inspirisalo da ode tamo na odmor decenijama kasnije. Kejt i Vilijam su otkrili da su odveli Džordža, Šarlotu i Luisa u Jordan izdavanjem njihove božićne čestitke za 2021. i podelili još jedan snimak princa sa njegovom decom na sledeći Dan očeva.

 

 

Vilijam, Džordž, Šarlota i Luis izgledali su opušteno u ležernoj odeći, sa širokim osmehom na licu, a Luis je čak razigrano seo na tatina ramena.

Bocvana

Princu Hariju je Bocvana draga kao pravo utočište i fokus dugogodišnjeg konzervatorskog rada, pa je bilo prirodno što je pozvao Megan Markl tamo dok su se zabavljali 2016. godine.

„Uspeo sam da je nagovorim da dođe i pridruži mi se u Bocvani. Kampovali smo pod zvezdama. Proveli smo pet dana tamo, što je bilo apsolutno fantastično“, rekao je Hari u intervjuu za BBC u novembru 2017.

Profimedia
 

Princ je čak odabrao dijamant iz Bocvane za središnji dragulj Meganinog vereničkog prstena od tri kamena, koji grle dva manja dijamanta iz lične kolekcije princeze Dajane – komad koji je Megan nazvala savršenim.

Obožavaoci su dobili intiman uvid u putovanje para u Bocvanu - koje se udvostručilo kao njihov treći sastanak - u Netflik seriji "Hari i Megan", koja je debitovala u decembru.

Mediteran

Princ Hari i Megan su se venčali u maju 2018, a on je otkrio njihovu lokaciju za medeni mesec u svojim memoarima "Spare".

„Naš medeni mesec je bio strogo čuvana tajna. Pošli ​​smo iz Londona u automobilu prerušenom u kombi za selidbe, prozora obloženih kartonom, i otišli ​​na Mediteran na deset dana. Biti daleko, na moru, na suncu“, napisao je princ Hari u svojoj knjizi objavljenoj u januaru.

Sen Trope

Princeza Beatris i Edoardo Mapeli Moci primećeni su u Sen Tropeu tokom obeležavanja povratka na omiljeno odmaralište. Francuska je posebno mesto za par, koji je 17. jula proslavio treću godišnjicu braka.

Nakon što su se Beatris i Edo venčali 2020. godine, izvor je rekao da su mladenci imali "mali medeni mesec u Francuskoj" sa planiranim "dužim, luksuznijim medenim mesecom".

Portugal

U najnovijoj epizodi svog podkasta „Čajanka sa vojvotkinjom i Sarom“, Sara Ferguson je otkrila da je princeza Eženi bila u Portugalu sa svojim sinovima koje ima sa suprugom Džekom Bruksbankom.

 

 

Prošle godine, Džek je započeo novi posao, pa sa porodicom živi na relaciji između Ujedinjenog Kraljevstva i Portugala. Najnovije putovanje moglo bi da označi prekretnicu za Ernesta, koji je rođen 30. maja — prvi pečat u njegovom pasošu za njegovo prvo putovanje u inostranstvo.

Mustik

Princeza Margaret pronašla je utočište u Mustiku kada je njen brak sa Entonijem Armstrong-Džonsom postao turbulentan sedamdesetih. Mlađa sestra kraljice Elizabete dobila je na poklon parcelu od 10 jutara zemlje na privatnom karipskom ostrvu i tu izgradila kuću za odmor, nazvanu Les Jolies Eauk - francuski za "prelepe vode".

Prema "Marie Claire", Margaret je taj prostor načinila svojim drugim domom tokom skoro 30 godina, a ostrvo je stavila na mapu kao glamurozno mesto za odmor. Poklonila je vilu svom sinu Dejvidu Armstrong-Džonsu kao svadbeni poklon devedesetih, a on ju je na kraju prodao. Danas je Les Jolies Eauk dostupan za iznajmljivanje.

Karibi

Poznato je da je princeza Dajana volela da posećuje Karibe, od privatnog ostrva Neker Ričarda Bransona do Nevisa.

Profimedia
 

Balmoral zamak

Kraljica Elizabeta je imala ključeve mnogih kraljevskih rezidencija, ali nijedna nije tako posebna kao zamak Balmoral u Škotskoj. Kraljevska porodica ga je posedovala od 1845. godine, a princ Filip ga je izabrao da tu zaprosi svoju izabranicu.

Balmoral je zaista bio kraljičino letnje utočište i tamo je tradicionalno provodila svaki avgust. Porodica i prijatelji okupljali su se u zamku i maksimalno iskorišćavali terene za lov, ribolov, jahanje, piknike i šetnje.

„Mislim da je baka najsrećnija tamo", rekla je njena unuka princeza Eženi govoreći o Balmoralu u dokumentarcu iz 2016. godine „Our Queen at 90".

Profimedia
 

Kraljica Elizabeta umrla je u Balmoralu u 96. godini, 8. septembra 2022. godine, piše „People".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike