Ovde se Brižit Bardo provodila: Mesto gde su se okupljali bogati i slavni - oaza u evropskoj zemlji (VIDEO)

12.10.2023

20:13

0

Autor: K. B.

Širom sveta nema mnogo mesta za odmor koja su poznata kao destinacije bogatih, poput obale Amalfi, Maldiva, Dubaija, Njujorka i drugih

Ovde se Brižit Bardo provodila: Mesto gde su se okupljali bogati i slavni - oaza u evropskoj zemlji (VIDEO)
Copyright Pixabay

Postoji jedno ostrvo u prohladnom Severnom moru koje obično nije na listama mesta za odmor imućnih i slavnih. Iako ne privlači veliku pažnju turista, nemačko ostrvo Silt (Sylt) dugo je bilo omiljeno mesto za odmor bogatih putnika i VIP osoba.

Kako je Silt postao destinacija za odmor slavnih? Silt je najveće od nemačkih severnofrizijskih ostrva i nalazi se u Severnom moru, blizu obale Šlezvig-Holštajna.

Ostrvo je počelo da privlači pažnju javnosti tokom šezdeseth godina, nakon posete bogatog nemačkog plejboja Gintera Saksa. Tada su mnoge poznate ličnosti iz celog sveta počele da dolaze na ovu destinaciju.

VIP osobe, uključujući tadašnju suprugu Gintera Saksa, francusku glumicu Brižit Bardo, ostrvo je privuklo zbog divljeg noćnog provoda i ekstravagantnog načina života, kao i zbog toga što je na Siltu otvorena prva nudistička plaža u Nemačkoj.

Ostrvo je postalo sinonim za luksuz i bogatstvo, kao i mesto gde su poznate ličnosti mogle da uživaju bez uznemiravanja.

 

 

Zašto je ostrvo Silt i dalje privlačno?

Nemačko ostrvo Silt i dalje privlači poznate turiste svojim luksuznim plažama, hotelima sa pet zvezdica i vrhunskim restoranima.

Jedan od najpoznatijih luksuznih hotela na ostrvu je "Budersand", s predivnim pogledom na more. Ovaj hotel nudi spa centar, teren za golf i restoran s Mišlenovom zvezdicom.

 

 

Na ostrvu je takođe restoran s dve Mišlenove zvezdice. U "Solring Hofu" gosti mogu da izaberu meni sa šest, sedam ili osam jela, pri čemu je poslednji meni najskuplji i košta 309 evra po osobi.

 

 

Kako stići do Silta? Iako je reč o ostrvu, lako je dostupno i automobilom i vozom. Ono je s kopnom povezano nasipom kojim se posetioci mogu voziti. Takođe ima i aerodrom s redovnim letovima za gradove u Nemačkoj i Evropi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike