Kroz čašicu zadovoljstva: Destinacije koje će oduševiti ljubitelje svih vrsta alkohola

23.05.2023

19:09

0

Autor: K. B.

Sada ćemo pomeriti fokus sa putovanja i staviti piće na pijedestal

Kroz čašicu zadovoljstva: Destinacije koje će oduševiti ljubitelje svih vrsta alkohola
Copyright Freepik

Uživanje u večeri uz dobru hranu i piće sigurno je jedan od najzabavnijih trenutaka na putovanju. Ako ste spremni za nezaboravna iskustva koja će zadovoljiti vaše nepce i oživeti vaša čula, imamo savršene destinacije za vas. Ove magične lokacije stvorene su sa misijom da oduševe i opuste sve one koji cene umetnost u čaši. Spakujte kofere i idemo na ovo uzbudljivo putovanje kroz ukuse sveta!

Za absint - Pariz

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chichi@rm (@chigusarm)

Da li vas je očarala "zelena vila", kako se zove ovo tipično francusko piće, koje je u nekim zemljama čak bilo i zabranjeno? Kažu da niste probali apsint kako treba dok ga niste probali u Parizu. Ovde se ovo zeleno piće sa visokim sadržajem alkohola uz kockice leda služi još od 19. veka kada je bilo izuzetno popularno, a i danas je odličan izbor za večernja druženja. Predlažemo da probate dok uživate u predstavi u Moulin Rouge-u - baš kao što se to uvek radilo.

Za rum - Nikaragva

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rum Drinks (@rum_drinks)

Da li ste znali da je rum proglašen nacionalnim pićem u Nikaragvi? Slično kao što je votka za Ruse. Njihovo bogato vulkansko tlo u regionu Čičigalpa, zajedno sa odličnim klimatskim uslovima, idealno je za uzgoj šećerne trske koja se koristi za stvaranje izuzetno uravnoteženog ruma. Najpoznatiji brend je Flor de Cana, sa tradicijom dugom 126 godina, a njihov rum redovno osvaja nagrade kao najbolji rum na svetu. Apsolutno moramo da probamo! Čak i kod kuće...

Za viski – Irska i Škotska

 

Bez obzira da li osoba ima jasnu predstavu o tome koji je viski najbolji za nju ili je otvorena za degustaciju novih brendova i berba, opšti savet je da nikada ne pitate Irca ili Škota za savet jer će svi reći da je njihov najbolji! Međutim, isplati se isprobati nekoliko različitih brendova. Postoje ture u Irskoj i Škotskoj koje vas vode do najboljih viskija koje te zemlje mogu da ponude. U Irskoj su viskiji tamnije braon boje, dok su kod Škota često boje ćilibara. Da li je to toliko važno? Možda samo pravim poznavaocima. Ali oba su opojna i prožeta bogatom istorijom.

Za votku - Rusija

Pixabay/Hans Braxmeier
 

Za vas, dragi ljubitelji votke, jedna od najidealnijih destinacija je Rusija. U zemlji koja je sinonim za votku, moći ćete da istražite bogatu kulturu votke i upoznate različite vrste ovog magičnog pića. Posetite Moskvu ili Sankt Peterburg i zavirite u autentične ruske barove i restorane gde možete probati različite brendove i lokalne varijacije votke. Ovde ćete doživeti pravi duh i atmosferu ruske votke, uživati u tradicionalnom ritualu ispijanja i upoznati strastvene ljubitelje ovog pića. Pa, da li ste spremni za avanturu? Rusija je tu da vas dočeka raširenih ruku (i čašom votke, naravno)!

Za tekilu - Jalisko

Pixabay
 

Za ljubitelje tekile preporučujem da posetite Meksiko. To je zemlja odakle je tekila nastala i gde se proizvodi najbolja na svetu. Posetite regiju tekile u Jalisku i istražite plantaže agave i uživajte u autentičnom iskustvu degustirajući različite vrste tekile.

Za džin - Engleska

 

 

Za ljubitelje džina preporučujemo putovanje u Englesku. Engleska je domaćin mnogih poznatih destilerija džina, posebno u oblasti Londona. Posetite destilerije kao što su Beefeater, Tankuerai ili Hendrick's i prepustite se degustaciji različitih vrsta džina koji se tamo proizvode. Takođe možete istražiti bogatu scenu džina u barovima i restoranima širom Engleske.

Za burbon - Kentaki

 

 

Za ljubitelje burbona preporučujem putovanje u Sjedinjene Države, posebno u Kentaki. Kentaki je dom mnogih destilerija burbona, uključujući poznate brendove kao što su Maker's Mark, Jim Beam i Voodford Reserve. Posetite destilerije, istražite proces proizvodnje burbona i uživajte u degustaciji različitih vrsta ovog klasičnog američkog pića.

Takođe, ne propustite da posetite Burbon stazu, koja vas vodi kroz najpoznatije destilerije u Kentakiju i regione u kojima se proizvodi burbon.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike