Modni spektakl u Parizu: Schiaparelli predstavio Haute Couture kolekciju inspirisanu feniksom (FOTO+VIDEO)

25.06.2024

10:53

0

Autor: V. I.

Među zvanicama, očekivano, bio je veliki broj poznatih ličnosti

Modni spektakl u Parizu: Schiaparelli predstavio Haute Couture kolekciju inspirisanu feniksom (FOTO+VIDEO)
Copyright Profimedia

Da li ste spremni za modni spektakl? Nedelja visoke mode u Parizu je započela na najspektakularniji mogući način, Schiaparelli Haute Couture revijom za jesen 2024. Pod nazivom "Feniks", ova revija je privukla brojne poznate ličnosti i modne entuzijaste, donoseći simbole obnove i ponovnog rođenja na pistu.

Magija "Feniksa" na pisti

Kuća Schiaparelli, poznata po svojoj avangardnoj estetici, još jednom je pomerila granice mode. Inspirisana mitološkom pticom feniksom, kolekcija za jesen 2024. bila je preplavljena simbolikom obnove i večne elegancije. 

Lajtmotiv čitave kolekcije, u kojoj su dominirale haljine s krilima na ramenima jeste perje. Kolekcija je predstavljena u podrumu Hotela "Solomon de Rothschild", koji je s crnim dekorom doprineo magičnom utisku kolekcije.

Glave manekenki,pprekrivene providnom tkaninom, bile su naglašene posebnim osvetljenjem, "poput onog sa slika Degaa", kako je naglasio kreativni direktor Danijel Rozeberi posle revije. 

 

 

Kolekcija puna simbolike

Dramatični krojevi, luksuzne tkanine i izuzetni detalji činili su kolekciju nezaboravnom. Haljine od svile i tila, korseti ukrašeni zlatnim perjem, sve je doprinosilo impresiji ponovnog rađanja i transformacije. Danijel Rozeberi, kreativni direktor Schiaparellija, pokazao je svoj osećaj za kombinovanje tradicije i inovacije kroz kolekciju "Feniks", donoseći snažnu poruku o snazi transformacije, baš kao što se drevni feniks diže iz pepela

“Želeo sam da revija izgleda kao nadrealistički, hipersenzualni balet. Nisam želeo da osećam nostalgiju. Plašio sam se omaža. Dakle, želeo sam da sve izgleda staro, ali istovremeno mlado i uvrnuto”, izjavio je Rozeberi.

 

 

Poznate ličnosti u prvim redovima

Revija "Feniks" je privukla pažnju brojnih poznatih ličnosti, uključujući istaknute modne kritičare i filmske zvezde, potvrđujući uspeh ove modne kuće.

Kajli Džener, inače velika ljubiteljka ove modne kuće, privukla je pažnju prisutnih u bebiroze haljini s korsetom i tkaninom preko lica, poput manekenki na pisti.

 

 

Glumica Selma Bler se pojavila u oversized bež odelu sa širokim nogavicama i zlatnim dugmićima.

 

 

Brazilska pevačica Anita je obukla haljinu s optičkom iluzijom koja joj je sužavala struk.

 

 

Ekscentrična umetnica Dodža Ket došla je na reviju u jakni od perja iz pomenute kolekcije, sa upadljivom šminkom i frizurom.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike