Brend koji oblači zvezde s crvenog tepiha lansirao patike prvi put u svojoj istoriji: Vrh mu je sa zlatnim prstićima, a cena sa četiri cifre

24.04.2024

11:58

0

Autor: V. I.

Brend koji oblači zvezde s crvenog tepiha lansirao patike prvi put u svojoj istoriji: Vrh mu je sa zlatnim prstićima, a cena sa četiri cifre
Copyright Profimedia/Printscreen/Instagram

Prvi put u svojoj istoriji, modna kuća Schiaparelli je, pod kreativnim rukovodstvom Danijela Rozberija, predstavila patike koje savršeno spajaju američku ležernost sa pariskom elegancijom. Ove sezone, Rouzberi donosi svoje američke korene kako bi stvorio ono što je opisao kao "fantaziju o modi napravljenoj za ulicu“.

Schiaparelli patike su spoj opuštenog američkog stila, elegancije francuske mode i brenda. Rouzberi naglašava da ova patika ima duboko značenje jer odražava suprotstavljenosti njegovog života. Ove patike pristaju raznim odevnim kombinacijama - idu uz sofisticirane haljine, ali i uz jednostavne farmerke i majice.

Ono što je upadljivo na njima jeste vrh napravljen od zlatnih prstića, na đonu ima merna traka sa centimetrima, ali i cena od 2.300 evra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

 

Stogodišnje nasleđe

Schiaparellijevo nasleđe sportske odeće datira iz 1927. godine, kada je Elza Skjapareli, osnivačica brenda, predstavila ručno pleteni džemper sa motivom tromplej (trompe-l'œil - eng, postupak u slikarstvu koji na dvofimenzionalnoj slici daje prividni utisak dubine) koji je stekao međunarodno priznanje.

Američki Vogue ga je pozdravio kao "remek-delo", što je dovelo do toga da Schiaparelli proširi svoju ponudu tako da uključi niz sportske odeće koja je bila i praktična i sa stilom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

 

Danas, skoro vek kasnije, Danjiel Rozberi nastavlja da se oslanja na ovo nasleđe, pomerajući granice smelim i jedinstvenim kreacijama koje održavaju reputaciju brenda za inovativnu i smelu modu.

Uvođenje patika deo je šire strategije Schiaparellija za diverzifikaciju i proširenje svoje linije aksesoara, nakon uspeha njegovih kultnih torbi kao što su Secret i torba za nakit Anatomy Jewelry, i serije modnih cipela u kolekciji jesen zima 2023. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike