Kraljica Kamila i Brižit Makron u belom od glave do pete: Modno usklađene, ali izgleda da nisu na istim talasnim dužinama

07.06.2024

12:02

0

Autor: K. O.

Ceo svet bruji o jednom momentu kraljice i prve dame

Kraljica Kamila i Brižit Makron u belom od glave do pete: Modno usklađene, ali izgleda da nisu na istim talasnim dužinama
Copyright Profimedia

Kraljica Kamila (76) i prva dama Francuske Brižit Makron (71), zajedno sa svojim supružnicima, susrele su se u britanskom memorijalnom centru povodom 80. godišnjice Dana D u Normandiji.

Za tu priliku, i kraljica Kamila i Brižit Makron odabrale su bele stajlinge od glave do pete.

Brižit je nosila kaput-haljinu sa velikim otkrivenim dugmadima i pojasom na struku, dok je monohromatski izgled upotpunila belim salonkama sa špic vrhom.

Kraljica Kamila je nosila midi haljinu Anne Valentine sa detaljima na kragni i rubovima rukava.

I dok su se modne uskladile, izgleda da u drugim stvarima nisu bile na istim talasnim dužinama. Naime, ceo svet priča kako kraljica Kamila nije uzvratila pokušaj supruge francuskog predsednika da drže ruke nakon polaganja venaca.

Prva dama Francuske, Brižit Makron, pokušala je da uhvati kraljičinu ruku na događaju koji je obeležavao Dan D, ali taj potez nije prošao kako je planirano.

Profimedia
 

Na snimku koji je podelio Daily Mail, vidi se kako je supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona pokušala da drži ruku kraljice nakon što su položile vence na Britanskom memorijalnom centru u Ver-sur-Meru. Međutim, kraljica Kamila nije uzvratila, već je držala ruku uz telo. Nakon kratkog držanja za ruku, Brižit se povukla i prekrstila ruke ispred sebe.

Dve žene su zatim stajale u tišini pre nego što su se ponovo pridružile svojim supruzima, kralju Čarlsu i predsedniku Makronu.

Pravilno ponašanje prilikom interakcije sa britanskom kraljevskom porodicom je dugo bila tema diskusije. Na zvaničnom sajtu kraljevske porodice, koji još uvek nije u potpunosti ažuriran nakon smrti kraljice Elizabete u septembru 2022, stoji da "ne postoje obavezna pravila ponašanja kada sretnete kraljicu ili člana kraljevske porodice, ali mnogi žele da poštuju tradicionalne forme."

Profimedia
 

Na sajtu se navodi da je prihvatljivo blago nakloniti glavu za muškarce i lagano se nakloniti za žene, "iako je i rukovanje prihvatljivo."

Pokazujući da nema strogo definisanih pravila za pozdravljanje, kralj Čarls (75) je pozdravio predsednika Makrona zagrljajem na Britanskom memorijalnom centru u Normandiji i poljubio ruku njegove supruge.

Tanjug/Chris Jackson, Pool Photo via AP
 

Poseta Britanskom memorijalnom centru u Normandiji bila je ponovni susret za kraljevsku porodicu i Makrone, koji su proveli vreme zajedno u septembru 2023. kada su kralj i kraljica putovali u Francusku u državnu posetu. Na godišnjicu, parovi su odali počast na događaju koji je obeležavao važnu godišnjicu iskrcavanja na Dan D, organizovanom od strane Ministarstva odbrane i Kraljevske britanske legije.

Ceremonija je organizovana kao počast masovnoj vojnoj operaciji u kojoj je učestvovalo oko 156.000 ljudi, 7.000 brodova i 10.000 vozila koja su napala nemačke snage u Normandiji 6. juna 1944. godine. Kampanja je predstavljala ključnu tačku u Drugom svetskom ratu i početak oslobađanja nacistički okupirane severozapadne Evrope, prenosi People.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike