Neočekivani saveti za srećan brak: Inspiracija od kralja Čarlsa i Kamile Parker

15.07.2023

13:14

0

Autor: K. B.

Ako ste se ikada zapitali koja je tajna dugovečnosti braka kralja Čarlsa i Kamile Parker, pripremite se za iznenađenje, jer britanski mediji ističu da je ključno "neobično uređenje njihove spavaće sobe"

Neočekivani saveti za srećan brak: Inspiracija od kralja Čarlsa i Kamile Parker
Kralj Čarls III i kraljica Kamila - Copyright Leon Neal/Pool Photo via AP

Ovaj par je nedavno proslavio 18. godišnjicu braka, a britanski novinar iz Daily Mail-a tvrdi da je "miran san, olakšan neobičnim uređenjem spavaće sobe, ključ srećnog života".

Tri različite sobe za spavanje

Prema navodima britanskih medija, kralj Čarls III i kraljica Kamila koriste tri različite sobe u svojoj londonskoj bazi Klarens Hausu. Kralj Čarls ima svoju dvokrevetnu sobu koju je uređivao prema svojim preferencijama, dok Kamila ima svoju spavaću sobu s bračnim krevetom, koju je uredila prema svom ukusu. Pored toga, imaju i zajedničku dvokrevetnu sobu koju mogu koristiti kad god to žele.

AP Photo/Frank Augstein
 

 Zdravlje, rasporedi i prostor za opuštanje

Razlog za spavanje u odvojenim sobama leži u zdravstvenim razlozima kralja Čarlsa. Kako bi ublažio bolove u leđima, veruje se da mu samo spavanje pomaže. Stručnjak za kraljevske običaje, Džošua Rom, izjavio je za Mirror da su odvojene spavaće sobe "idealne za parove koji imaju užurbane rasporede". Takođe, naglašava da takva praksa pruža "izvanredan način za smanjenje stresa i omogućava Čarlsu i Kamili da imaju zajednički, ali i sopstveni prostor za opuštanje".

Praksa odvojenih spavaćih soba u drugim kraljevskim rezidencijama

Osim u Klarens Hausu, kralj i kraljica imaju odvojene spavaće sobe i u drugim kraljevskim rezidencijama. Na primer, kada se Čarls nalazi u Hajgrouvu, Kamila često boravi u Rej Milu, blizu svoje porodice. Slično, kraljica Elizabeta II i princ Filip su, tokom mnogo decenija svog braka, spavali odvojeno. Njihove sobe za spavanje bile su smeštene u potpuno različitim delovima Bakingemske palate, kako su mediji sugerisali. Čak su i princ Vilijam i vojvotkinja Kejt spavali u odvojenim sobama dok su boravili u Kensingtonskoj palati.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike