Svi se okreću za njom: Prva dama Francuske šeta po Parizu u odeći za koju mnogi kažu da ne odgovara njenim godinama

10.04.2024

11:12

1

Autor: V. I.

Kao i uvek kad je reč o nečem provokativnom, javnost je podeljena

Svi se okreću za njom: Prva dama Francuske šeta po Parizu u odeći za koju mnogi kažu da ne odgovara njenim godinama
Copyright Profimedia

U Parizu, gradu svetlosti i mode, trenutno vladaju pripreme za nadolazeće Olimpijske igre, događaj koji svet sa nestrpljenjem iščekuje. Francuska prestonica pretvara se u pravu umetničku galeriju na otvorenom, dok se njene ulice i trgovi polako oblače u svečano ruho, spremni da dočekaju sportiste i posetioce iz svih krajeva sveta. U centru ovih priprema našla se prva dama Francuske, Brižit Makron, koja sa svojih 70 godina ne prestaje da inspiriše i fascinira javnost svojim izgledom i stilom.

Tokom jedne od svojih prošetanih inspekcija, gospođa Makron je izabrala čuvenu parisku ulicu Kej d'Orsej za svoju modnu pistu. Okružena timom bliskih saradnika, njena pojava bila je više od obične provere priprema za igre; to je bio trenutak koji je podsetio sve na to koliko stil i elegancija mogu da budu bezvremeni, ali je i povelo raspravu na temu kad je trenutak u životu žene kada bi trebalo da prestane da nosi neke odevne komade iz svog ormana. 

Profimedia
 

Karakterističan za stil Brižit Makron jeste njen afinitet prema uskim pantalonama, koje savršeno pristaju njenom vitkom stasu. Međutim, za ovu priliku, prva dama je odabrala nešto što je išlo korak dalje u osmišljavanju njenog izgleda - kožne pantalone. Ovaj izbor nije samo potvrdio njen smisao za modu, već je dodao i određenu dozu drskosti i moderne sofisticiranosti njenom stajlingu. Kožne pantalone, uparene sa crnom košuljom i svetlosivim kariranim sakoom, proizvele su efekat koji je bio i elegantan i zanimljiv, ali i provokativan za modne puriste.

Obuća koju je izabrala, klasične gležnjače sa visokim potpeticama, bila je tačka na i celokupnom izgledu, pružajući joj ne samo visinu, već i dodatnu dozu samopouzdanja dok je koračala pariskim pločnikom. Stil Brižit Makron, koji često upoređuju sa stilom ikona poput Odri Hepbern ili Žaklin Kenedi, pokazuje da moda nije samo pitanje izgleda, već i izraza ličnosti i stavova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike