Anđelina Džoli debitovala na dodeli Oskara kao dizajnerka: Odabir prve osobe koja nosi njenu haljinu pun je simbolike (FOTO)

13.03.2024

12:01

0

Autor: V. I.

Pažnju je privukla ilustracija na zadnjem delu haljine koju je ponosno nosila Sulejka Džauad

Anđelina Džoli debitovala na dodeli Oskara kao dizajnerka: Odabir prve osobe koja nosi njenu haljinu pun je simbolike (FOTO)
Anđelina Džoli - Copyright Profimedia

Lepa Anđa možda nije lično kročila na crveni tepih dodele Oskara, ali njen umetnički genije jeste. Holivudska zvezda, koja je nedavno pokrenula modnu liniju i maloprodajni prostor Atelier Jolie (Atelje Džoli), debitovala je kao modni dizajner na 96. ceremoniji dodele Oskara u nedelju uveče. Ona je odabrala spisateljicu i advokata Sulejku Džauad da bude prva osoba koja će nosilti njen originalni dizajn.

Profimedia
 

Neverovatna haljina napravljena je od delikatno nabrane tkanine u blistavoj olujnosivoj nijansi. Izvanredni detalji uključuju lepršave rukave, suknju visokog struka prekrivenu grafitnocrnom ilustracijom koju je nacrtao njujorški umetnik Čaz Gest.

"Ovu haljinu je dizajnirala jedna i jedina Anđelina Džoli“, rekla je Sulejka u intervjuu na crvenom tepihu za kanadski magazin Etalk. "Prvi put je dizajnirala haljinu za crveni tepih i pozvala je neverovatnog umetnika Čaza Gesta da naslika simfoniju na poleđini.

"Dakle, ovde imamo gospodina Batista“, objasnila je ona koji prikazuje njenog supruga kako diriguje orkestrom..

 

@etalkctv Suleika Jaouad Batiste stuns in dress designed by the one and only Angelina Jolie at the Oscars with husband Jon Batiste. 💃 Watch the full interview on Etalk’s YT. Stream the 2024 Oscars now on @ctv. #SuleikaJaouadBatiste #JonBatiste #AngelinaJolie #ChazGuest #Oscars #Oscars2024 #fashion #interview #redcarpet ♬ original sound - etalk

 

Sulejka se pojavljuje u filmu nominovanom za Oskara "Američka simfonija". Ovo dokumentarno ostvarenje istražuje godinu dana u životu muzičara Džona Batista, njegovu muzičku karijeru i borbu njegove žene Sulejke s leukemijom.

Profimedia
 

 

Džolijeva je svoju odluku da obuče Sulejku objasnila u izjavi: "Osećam tako duboko divljenje prema Sulejki i načinu na koji živi svoj život i kako snagom i gracioznošću nailazi na teškoće“, rekla je ona i dodala. "Ona je briljantna kreativna snaga koja inspiriše sve koji je poznaju. Obukla bih je za sve što joj je potrebno - ne samo ako je reč o haljini, već o tome kako bilo šta što se nosi izgleda kao produžetak osobe”.

Dobitnik Oskara objasnio je misiju Ateljea Džoli u intervjuu za Harper's Bazaar u decembru 2023. "Mi smo kolektiv koji ima za cilj da pokaže da etički i održivi stil života nije manji život sa ograničenjima. To je bolji kvalitet života, sa ličnom kreativnošću i zajednicom u središtu"  rekla je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike