Mislilo se da je protest: Konačno objašnjeno zašto se ekipa filma Barbi na dodeli Oskara pojavila u crnom

12.03.2024

12:02

0

Autor: V. I.

Iako hit film, nominacije za Barbi su izostale u dve ključne kategorije, pa se spekulisalo da su Margot i Rajan zato bili obučeni u crno a javila se i Hilari Klinton

Mislilo se da je protest: Konačno objašnjeno zašto se ekipa filma Barbi na dodeli Oskara pojavila u crnom
Copyright Profimedia

Kako se približavala noć dodele Oskara, pitanje na svim usnama izgledalo je isto: Šta će Margo Robi obući? Zvezda filma "Barbi" je standardno bila zapažena na crvenom tepihu otkako je počela kampanja za izlazak filma u leto 2023. Više puta je dospela na naslovne strane u poslednjih osam meseci sa svojim jarkoružičastim ansamblima koji se oslanjao na kultnu Barbi odeću.

Zato su mnogi su bili zbunjeni kada je zgodna Australijanka stigao na dodelu Oskara u nedelju uveče u jednostavnoj crnoj haljini kuće Versače bez bretela.

Profimedia
 

Ali nije samo ona izabrala tamnu boju - kolege sa "Barbi" seta Rajan Gosling, Kejt Makinon i Sima Liju nosile su potpuno crnu odeću, dok se Isa Rej odlučila za AMI Paris haljinu od tamnozelene tkanine.

Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP
 

Neki gledaoci Oskara odmah su se oglasili na društvenim mrežama da se pitaju da li Robi i glumci protestuju zbog činjenice da ona i rediteljka Greta Gervig nisu nominovane u svojim kategorijama. Drugi su se pitali da li glumci oplakuju kraj ere "Barbi".

Kao što je Page Six prvi primetio, komentari su preplavili Instagram post Check The Tag, a fanovi su se pitali da li Robi šalje poruku sa svojom potpuno crnom haljinom.

"Mislim da je ova haljina protest protiv Akademije...sva crna, bez dodataka, frizura i šminka veoma neutralna“, napisala je jedna osoba.

"Crna jer su je omalovažili. Stanim devojko! Ne daj im šta hoće!" dodao još jedan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Check the Tag (@checkthetag)

 

Ali ovi fanovi su ignorisali činjenicu da je jedna zvezda filma "Barbi" nosila barbiroze - Amerika Ferera. Ferera, koja je dobila nominaciju za sporednu glumicu u iflmu "Barbi", nosila je Versace haljinu u kojoj je blistala od glave do pete. Prema pisanju ABC News, haljina je napravljena od sitnih ružičastih metalnih prstenčića a za njenu izradu je bilo potrebno 400 sati.

Profimedia
 

Ferera, koja je tokom "Barbi" turneje uglavnom bila odevena u crno, ovom haljinom je konačno dala počast filmu. A bilo je to u noći njene prve nominacije za Oskara, velike prekretnice u njenoj karijeri koju su u velikoj meri zasenile kontroverze oko izostanka nominacije drugih kolega.

Nazvan ""barbigejt" od strane The Hollivood Reporter, mnogi fanovi su bili ogorčeni što je Gosling dobio nominaciju za sporednog glumca, dok je Margot, koji igra glavnu ulogu - ignorisana. Takođe su se pitali kako je Greta Gervig mogla da izostane iz trke za najboljeg reditelja kada je film zaradio osam nominacija za Oskara i preko 1,4 milijarde dolara, oborivši višestruke rekorde na blagajni.

Diskurs je postao toliko intenzivan da je Hilari Klinton čak na Instagramu rekla da su Robi i Gervig "mnogo više od Kenija“.

 

 

Međutim, činilo se da su mnogi zaboravili da je "Barbi“ donela Americi Fereri zapaženu nominaciju za glumu. Samo nekoliko latino glumica je nominovano za Oskara, a nijedna ga nikada nije osvojila za najbolju glumicu.

Čini se da se tim "Barbi" pobrinuo da Ferera konačno doživi svoj zasluženi trenutak dok je u nedelju prošetala crvenim tepihom. Blistala je dok joj je Rita Moreno, prva Latinoamerikanka koja je osvojila Oskara, odala počast na sceni pre nego što je proglašena pobednica.

U svojoj blistavoj ružičastoj haljini, konačno je na Fereru došao na red da bude Barbi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike