Mrzela je helikopter frizuru: Princeza Dajana angažovala hemičara da joj pravi poseban lak za kosu

28.10.2023

12:32

0

Autor: V. I.

Ledi Di je imala svoju prepoznatljivu frizuru za koju je bio zaslužan preparat, osmišljen specijalno za njene potrebe

Mrzela je helikopter frizuru: Princeza Dajana angažovala hemičara da joj pravi poseban lak za kosu
Copyright Profimedia

U svetlu pomame oko šeste sezone Netfliksove serije "Kruna", čija prva epizoda će biti emitovana 16. novembra (pogledajte trejler), osvrćemo se na uvek perfektan izgled prerano preminule princeze. Ikonične frizure, po kojima je princeza Dajana bila poznata, sadržale su poseban preparat koji je pravljen specijalno za nju, otkriva Šeri Ladov Fanč (57), kozmetička hemičarka pokojne princeze u ekskluzivnom intervjuu za Page Six. 

 

 

"U to vreme sam veoma blisko sarađivala sa njom i njenim frizerom [Ričardom Daltonom]“, kaže Šeri, koja je bila u ranim dvadesetim, kada je dobila poziv da stvori specifičnu formulu koja bi pomogla Dajani da izbegne "helikopter frizuru“ tokom svojih čestih putovanja širom sveta. "Kad bi izlazila iz helikoptera, elise bi joj razbarušile kosu i to bij joj potpuno uništilo frizuru", kaže Šeri. 

 

 

Ona napominje da je Dajana htela lak za kosu koji će da joj čvrsto drži oblik, ali da istovremeno izgleda meko, da bi zadržala svoj mladalački i elegantan izgled. "Nije želela ništa što bi njenu kosu napravilo previše krutom i zalepljenom jer je bila tako mlada i liepa. Htela je da izbegne efekt kacige na glavi", rekla je ona.

Tako su njih dve došle na ideu da naprave preparat koji su nazvale "helikopterski lak za kosu“ za čije sastojke je Šeri istraživala egzotične terene i rastinje u prašumi. "Pronašla sam posebnu smolu sa drveta i uspela da napravim formulu za princezinu kosu... Bio je to mukotrpan proces", dodaje ona.

Međutim, bila je potrebna i druga verzija laka za kosu a to je kad bi princeza nosila tijaru.

 

 

"Morali smo da napravimo nešto što nije tako snažno kao helikopterski lak za kosu, jer bi on oštetio milionski vredne dragulje na njenoj glavi, ali da ipak može da joj zadrži čvrstinu frizure", kaže Šeri i zaključuje da je to sve bilo teško, ali uzbudljivo. 

Na kraju dodaje da nisu nikad pričale o mogućnosti da se recept za helikopterski lak za kosu komercijalizuje i nađe u prodaji, iako veruje da bi bio pravi hit. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike