Celi svet se raduje s njima: Holivudske zvezde uslikane u Francuskoj s novim članom porodice (FOTO)

17.02.2024

19:22

1

Autor: V. I.

Čestitke pljušte sa svih strana, a presrećna Amal ne skida osmeh s lica

Celi svet se raduje s njima: Holivudske zvezde uslikane u Francuskoj s novim članom porodice (FOTO)
Džordž i Amal Kluni - Copyright Profimedia

Poznati holivudski par Džordž i Amal Kluni uhvaćen je kako vijuga slikovitim seoskim ulicama Kotinjaka na jugu Francuske sa ljupkim novim članom svoje porodice za koje se veruje da je bilo iznenađenje za Amalin 46. rođendan.

Pahuljasto kučence, bernardinac po imenu Nelson, izgleda se umorio od šetnje po kaldrmisnim ulicama Kotinjaka, pa ga je posle nekog vremena Amal uzela u naručje i nosla tokom većeg dela njegove šetnje po Azurnoj obali.

 

 

Advokatica za građanska prava Amal izgledala je kao da se do ušiju zaljubila u pahuljasti snop radosti, dok je nasmejan par Klunijevih šetao ulicama Kontinjaka

Nelson nije prvi pas rase bernardinac u porodici Kluni. Šarmantno štene pridružiće se mnogo voljenoj kuci Rozi, koja je dobila ime po Džordžovoj pokojnoj tetki Rozmeri. 

Kluni je odavno poznat po svojoj strasti za udomljavanjem životinja, koje na kraju putuju sa njim po svetu. Ranije je posedovao koker španijela Ajnštajna, koji je umro 2017. godine, a par je od tada spasao baseta Mili i Luija, još jednog španijela. 

Džordž i Amal su kasnije uživali u ručku sa svojim prijateljima, dok im je Nelson poslušno sedeo kraj nogu.

Profimedia
 

 

Div blagog srca

Bernandinac, poznat i kao Sveti Bernard, pas je rase koja odiše veličanstvenošću, snagom i nežnošću. Ovi divovi blagog srca vode poreklo iz Švajcarskih Alpa, gde su prvobitno korišćeni za spasavanje izgubljenih i zatrpanih putnika tokom snežnih oluja. Priče o njihovoj hrabrosti i odanosti prema ljudima postale su legendarnije kroz slike psa sa buricom rakije oko vrata, mada je to više mit nego stvarnost.

 

 

Fizičke odlike

Bernandinac je pas koji se ističe svojom impozantnom veličinom, dostižući težinu do 91 kg (200 funti) ili više. Međutim, uprkos svojoj veličini, ovi psi su poznati po svojoj izuzetnoj blagosti, strpljivosti i ljubavi prema deci, što ih čini odličnim porodičnim ljubimcima. Njihova dlaka može biti kratka ili duga, uglavnom u bojama koje variraju od crvenkasto-braon do bele sa crvenim oznakama.

Genetske bolesti

Zdravlje bernardinaca je nešto na šta vlasnici treba posebno da obrate pažnju, jer ova rasa može biti sklonija određenim genetskim bolestima, uključujući probleme sa zglobovima kao što su displazija kuka, kao i srčanim oboljenjima. Pravilna ishrana, redovno vežbanje i veterinarska kontrola su ključni za održavanje njihovog zdravlja i sreće.

 
Profimedia
 

Radni pas

Pored toga što su izvrsni porodični ljubimci, bernardinac može biti i odličan radni pas. Njihova snaga, izdržljivost i sposobnost da se nose sa hladnim vremenom čine ih idealnim za različite aktivnosti, uključujući potragu i spasavanje. Međutim, njihova velika veličina i potreba za prostorom znači da nisu najbolji izbor za život u malom stanu.

Održavanje

Iako bernardinac zahteva redovno četkanje da bi njihova dlaka ostala u dobrom stanju, posebno tokom sezona linjanja, njihova potreba za fizičkom aktivnošću nije preterana. Šetnje umerenog tempa su obično dovoljne da zadovolje njihove fizičke potrebe.

Bernardinac je pas koji simbolizuje lojalnost, snagu i nežnost. Njihova sposobnost da pruže ljubav i zaštitu čini ih više od pukog ljubimca; oni su pravi članovi porodice koji unose radost i toplinu u domove svojih vlasnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike