Ovo je jedna stvar koju vi i vaš partner treba da radite u krevetu svake noći pre spavanja — i nije u pitanju seks

05.06.2024

22:21

0

Autor: K. O.

Čak i stručnjaci za intimnost mogu upasti u fizičku rutinu

Ovo je jedna stvar koju vi i vaš partner treba da radite u krevetu svake noći pre spavanja — i nije u pitanju seks
Copyright Freepik

Vanesa Marin, terapeut za seks, shvatila je da oseća nelagodnost svaki put kada njen suprug, Zander, pokuša da uspostavi fizički kontakt, jer je to postalo sinonim za uvod u seks, što Vanesa, kako je priznala za HuffPost, nije uvek želela.

Da bi se suprotstavila onome što je nazvala „reakcija nelagodnosti“, uvela je novu politiku u njihov brak - noćno ljubljenje.

„Ova noćna rutina nam je skinula pritisak da moramo imati seks ako počnemo da se ljubimo, i stvarno nam je omogućila da uživamo u ljubljenju samo zbog ljubljenja,“ rekla je u TikTok videu prošle godine.

Intenzivno ljubljenje bez potpune intimnosti pomoglo je da se prekine mentalna veza između ljubljenja i seksa.

„Uživanje u kratkim i namernim poljupcima i stavljanje toga u prioritet je način da se prioritizuje intimnost u vezi, kao i potencijalno stvaranje uslova za odgovarajuću želju,“ rekla je njujorška terapeutkinja za seks Megan Fleming za HuffPost, ističući važnost pravljenja ljubljenja „glavnim događajem“ u ovoj situaciji.

Freepik
 

Vanesa i Zander su se složili da nemaju seks tokom prvog meseca njihovog obaveznog pravila ljubljenja kako bi naglasili „poentu rituala“.

„Zaista smo želeli da prekinemo tu vezu između ljubljenja i seksa, tako da su postojali trenuci u tom prvom mesecu kada smo se oboje uzbudili i naterali sebe da izađemo iz kreveta,“ objasnila je Vanesa, koja je napomenula da njihovo noćno ljubljenje traje samo nekoliko sekundi do nekoliko minuta.

Međutim, planiranje vremena za ovakvu intimnost može „pokvariti raspoloženje,“ posebno za one koji vide „spontanost“ kao uzbuđenje, upozorava Celeste Hiršman, suosnivač Instituta za somatski seks i coaching za veze u Kaliforniji.

Freepik
 

„Drugima to možda neće odgovarati ako osećaju da im oduzima osećaj da ih partner želi,“ napomenula je.

Ali čini se da to funkcioniše za Vanesu i njenog supruga koji su u braku već 13 godina i koji su održali ovu rutinu godinama.

„Ne teramo sebe da to radimo, ali ti trenuci su prilično retki, i zapravo, znanje da imamo ovu malu tradiciju nam pomaže da prevaziđemo mnoge svađe,“ rekla je.

„Jedini izuzeci su ako je neko od nas bolestan — ne želimo da prenosimo bakterije, pa tada to ne radimo — ili ako smo stvarno u sukobu jedno s drugim.“

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike