Nevaljala statistika: Koja poza najviše plaši žene, a koja muškarce - a ovo su favoriti oba pola

21.03.2024

22:18

0

Autor: K. O.

Bilo da se radi o istraživanju neiživljenih fantazija ili novih poza, može biti teško udaljiti se od rutine

Nevaljala statistika: Koja poza najviše plaši žene, a koja muškarce - a ovo su favoriti oba pola
Copyright Profimedia

Zdrav nivo fizičke intimnosti važan je temelj u većini romantičnih veza, pri čemu je seksualno istraživanje često kapija za dublji osećaj povezanosti i poverenja.

Ali fizička intimnost često može biti zastrašujuća za parove, bez obzira koliko dugo su zajedno.

Bilo da se radi o istraživanju neiživljenih fantazija ili novih poza, može biti teško da se udaljite od svojih isprobanih i proverenih favorita.

Prema novoj studiji Superdrug Online Doctor-a, većina parova nije upoznata sa mnogim aspektima intimnosti i pomalo ih je strah.

Anketirajući preko 1.000 muškaraca i žena u Americi i Evropi (od kojih je svaki bio u vezi), podaci otkrivaju neke iznenađujuće istine o našim navikama i preferencijama u spavaćoj sobi.

Evo pozicija koje se ljudi pomalo plaše da pokušaju, i onih koje im je više nego prijatno da ponovo kreiraju.

„Najstrašniji“ seksualni činovi

Na skali od 1 do 5, američki i evropski muškarci i žene (ukupno četiri grupe) ispitani su o nekoliko seksualnih scenarija koji „izazivaju anksioznost“.

Sve u svemu, „seks na javnom mestu“ je naveden kao najzastrašujući seksualni čin, dobivši ocenu 3,2 od evropskih ispitanika i 3,7 od američkih ispitanika.

Slede BDSM, analni i „grubi seks“, a „oralni seks“ je naveden kao najmanje zastrašujući čin u izboru.

Freepik
 

Sve u svemu, seksualni činovi kao što su ropstvo, S&M i javni seks su prijavljeni kao znatno više izazivaju anksioznost od istraživanja novih seksualnih pozicija ili upotrebe seksualnih igračaka u spavaću sobu.

Favoriti ispitanika

Za ispitanike muškog pola, utvrđeno je da su najviše pozicije „Analan“, „Oralni seks“, „Stalni seks“ i „Stajaća 69“ — smela izjava s obzirom da ovo poslednje zahteva značajnu snagu gornjeg dela tela.

Za žene, različit izbor seksualnih pozicija bio je na vrhu preferencija, a „misionarska“, „kašika“ i „kaubojka“ su na vrhu.

Freepik
 

Dakle, koje su pozicije visoko rangirane i kod muškaraca i kod žena?

Konkretno, tri su favorizovane skoro podjednako među polovima kada je u pitanju preferencija za pozu: „obrnuta kaubojka“ (51,6/48,4 odsto), „na stolu“ (53/47 procenata) i „noge gore“ (52/48 procenata).

Najpolarizujući položaji

Kao i svaka studija, nalazi ove ankete moraju se posmatrati u svetlu njihovih ograničenja, kao što je oslanjanje na samoizveštavanje, metod koji se često povezuje sa preuveličavanjem i selektivnim pamćenjem.

Ako ostavimo preterivanje, postoji nekoliko ključnih nalaza koji predstavljaju neke polarizirajuće preferencije između muških i ženskih ispitanika.

Na primer, na pitanje koje pozicije je ljudima najmanje prijatno da pokušavaju, 54,6 odsto žena je odgovorilo sa „analnim“, dok se samo 30,5 odsto muškaraca složilo.

Isto tako, kada se ispituje procenat sklonosti prema analnom seksu između muškaraca i žena, cifre su dostigle 87,9 odsto i 12,1 odsto, respektivno, što je najpolarizovanija podela.

Slično, 16,6 odsto žena nije bilo zadovoljno sa „stalnim seksom“, dok je samo 7 procenata muškaraca odgovorilo na isti način.

Freepik
 

Ko je najviše avanturistički raspoložen?

Jedan od 10 ispitanika je priznao da nije pokušavao da zađe u novi seksualni položaj u poslednjih šest godina, a više njih tvrdi da se kvalitet njihovog seksualnog života nije poboljšao tokom vremena.

Iako je bilo nekih varijacija u odgovorima evropskih i američkih učesnika, svi ispitanici su se generalno složili da bi mogli da poboljšaju svoje istraživanje intimnosti u celini.

Na pitanje da li bi bile zainteresovane za uvođenje seksualnih igračaka u spavaću sobu, više žena (58,9%) je odgovorilo sa da nego muškaraca (41,1%).

Podaci na kraju pokazuju da skoro devet procenata ispitanika sebe ne smatra „avanturistima“ u krevetu.

Bez obzira na iskustvo, podaci o preferencijama polnog položaja svakog pola i spremnosti da se istraže seksualni činovi pokazuju očigledan apetit za seksualno istraživanje, prenosi NYPost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike