Domaći, brzinski i gurmanski: Tri vrste intimnih odnosa kod partnera koji strast stavljaju na prvo mesto

12.03.2024

22:22

0

Autor: V. I.

Tajna parova koji dugo traju

Domaći, brzinski i gurmanski: Tri vrste intimnih odnosa kod partnera koji strast stavljaju na prvo mesto
Copyright Profimedia

Dobar seksualni život je ključan za održavanje ljubavi i strastvene monogamije u vezi. To je kao lepak koji sve to drži zajedno. Seks oslobađa hormone zbog kojih se osećamo dobro (testosteron za muškarce i oksitocin za žene).

Svi znamo da je čest slučaj da je seks skoro uvek na umu muškarca i da je on generalno raspoložen bilo kada, bilo gde i bilo kako. Ali da bi žena izgradila svoju želju i u potpunosti uživala u seksualnom iskustvu, prvo treba da se oseća posebnom i privilegovanom kod svog partnera. Ona žudi da bude željena i najbolje reaguje kada je muškarac proganja sa nesmanjenim intenzitetom.

Muškarci su sa Marsa, Žene sa Venere

Ovo se zasniva na činjenici da muškarci i žene različito doživljavaju privlačnost. Muškarci prvo osećaju fizičku privlačnost, a zatim sledi emocionalna i mentalna povezanost; žene treba da se osećaju povezanim mentalno i emocionalno pre nego što budu spremne za fizički susret. Zbog toga je „Romansa sa Venere, a seks sa Marsa“. Na početku naših odnosa, tako je lako povezati se na romantičnom i seksualnom nivou jer hormoni tekz slobodno i u izobilju. Setite se samo tih magičnih dana (i noći!) odličnog seksa.

Muškarci su joj donosili cveće "eto tako“, pokazivali interesovanje i poštovanje prema njenim idejama i vodili duge razgovore u kojima su aktivno slušali kako ona govori. Slali su seksi mejlove ili poruke u kojima veličaju vrline njenih grudi, njenu savršenu zadnjicu i zavodljiv efekat njenog parfema

Žene su savršeno održavale nokte, kosu, šminku. Odabirale su mirise i odeću dizajniranu da ga uzbudi, uključujući svilenkast uski donj veš.Delile su s njim svoje nade, ciljeve i fantazije, divile se njegovoj stručnosti i verovale u njegovu procenu?

A onda je sve polako palo u zaborav.

Profimedia
 

Oscilacije normalna pojava

Ne prepuštate se toliko kvalitetnom zajedničkom vremenu niti nastojite da zadovoljite potrebe jedni drugih, što je preteča odličnog seksa. Umesto toga, dešava se da muškarci imaju tendenciju da zaborave svoja osećanja, a žene imaju tendenciju da zaborave svoju seksualnu želju. Međutim, kada partneri daju prednost vremenu da se sete svoje ljubavi i vrate fokus na romantiku i seks, veza može odmah da počne da se poboljšava.

Ponekad kada se u vezi pojavi napetost, jedan partner će želeti da prestane da ima seks. Ali najbolja stvar koju par može da uradi je da se fokusira na stvaranje boljeg seksa, jer kada seks postane bolji, odjednom se cela veza može poboljšati.

Profimedia
 
 

Postoje 3 vrste seksa koje srećno bračni parovi imaju da bi održali jaku vezu.

1. Zdrav, domaći seks

Ovaj stil je osnova za redovan, zdrav seksualni život. Obično se dešava nekoliko puta nedeljno i traje oko 30 minuta, a partner osigurava da njegova partnerka ima vremena koje joj je potrebno da se opusti, izgradi svoju želju i doživi orgazam.

2. Seks nabrzaka

Iako fast fud nije dobar za nas kao redovna ishrana, on može biti ukusan i ponekad se dobro uklapa u raspored. Isto važi i za brz seks. Ovih tri do pet minuta kad god neko od partnera oseti potrebu za seksualnim oslobađanjem, može da doprinese odnosu:

Prvo postavite neka osnovna pravila:

  • ne očekujete od nje da se zalaže previše tokom seksa na brzaka
  • imajte zdrav domaći seks redovno koliko god želi
  • gurmanski seks je obavezan jednom mesečno

3. Gurmanski seks

Prepustite se ovom stilu seksa bar jednom mesečno. Žena treba da bude opušenam napaljena i romantična, baš kao u prvim danima (i noćima) veze. Bez izgovora - stavite to u raspored! Naravno, romantični odmor je divna ideja, ali ako nemate novca, pošaljite decu kod bake ili se snađite za čuvanje. Ključ strastvene monogamije je pamćenje i ponašanje kao što smo radili na početku veze.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike