On mlad, ona starija: Prednosti i mane odnosa u kojem je velika razlika u godinama

03.03.2024

13:41

0

Autor: V. I.

Da li je takva veza unapred osuđena na propast ili je reč o klasičnoj predrasudi

On mlad, ona starija: Prednosti i mane odnosa u kojem je velika razlika u godinama
Copyright Profimedia

Iako društvo često viđa veze u kojima je muškarac stariji partner, pojavljuju se i one gde je žena ta koja je starija. Ovakve veze nose svoje prednosti, pod uslovom, naravno da među partnerima postoji prava konekcija.

Poznati primeri

Kim Kardašijan, u svojim četrdesetima, nedavno je bila u vezi s Pitom Dejvidsonom, koji je od nje mlađi trinaest godina. Slično tome, Britni Spirs, takođe u četrdesetima, bila je u braku sa Semom Asharijem, koji je od nje mlađi dvanaest godina. Ovi primeri pokazuju da ljubavne veze u kojima je žena starija nisu retkost, posebno u svetu slavnih. Kod nas su primer veze koja traje uprkos razlici u godinama Verica Rakoćević i njen suprug Veljko Kuzmančević.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Društveni pogledi

Tradicionalno, veze u kojima je muškarac stariji bile su norma, temeljene na pretpostavci da su muškarci zreliji i finansijski stabilniji. Međutim, percepcija se menja, aveze u kojima je žena ta koja je starija sve više bivaju prihvaćene.

Dvostruki standardi

Iako ima napretka, društvo i dalje može biti kritično prema ženama koje biraju mlađe partnere, ukazujući na dvostruke standarde koji i dalje preovlađuju kada su ljubav i romansa u pitanju.

Profimedia
 

Prednosti zabavljanja sa mlađim muškarcem

Seksualna kompatibilnost - Istraživanja sugerišu da žene u tridesetim godinama više uživaju u seksu, zahvaljujući većem samopouzdanju i boljem razumevanju sopstvenih želja. Veza sa mlađim muškarcem može biti pozitivna za seksualni život žene, jer su mlađi muškarci često u dobroj formi i na svom seksualnom vrhuncu.

Životno iskustvo - Starije žene obično imaju više životnog iskustva, uključujući i proživljene sukobe, razvode ili slomove srca. Ovo iskustvo im može pomoći da jasnije znaju šta žele od veze.

Avanturistički duh - Mlađi muškarci mogu biti puni energije i spremni za avanture, koje mogu obogatiti život starije partnerke novim aktivnostima i iskustvima.

Izazovi

Iako ima mnogo prednosti, ne treba zanemariti moguće izazove kao što su razlike u prioritetima ili različiti životni stadijumi partnera. Važno je biti svestan ovih potencijalnih prepreka pre nego što uđete u ozbiljnu vezu. Na kraju krajeva, kao i u svakoj vezi, ključno je da postoji međusobno razumevanje, poštovanje i ljubav, bez obzira na godine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike