Svaka će se naći bar u jednom: Pet načina na koje žene sabotiraju sopstveno zadovoljstvo u krevetu

03.03.2024

21:04

0

Autor: V. I.

Istraživanje vaše seksualnosti i komuniciranje s partnerom o seksu može biti i korisno i rizično

Svaka će se naći bar u jednom: Pet načina na koje žene sabotiraju sopstveno zadovoljstvo u krevetu
Copyright Freepik

Naša seksualnost je složena. I baš kao što svaka veza zahteva kontinuirano ispitivanje, komunikaciju, pregovore i pažnju, tako je i s intimnošću. Dakle, dok govorimo o ovoj temi, stimulišemo komunikaciju između partnera, a ne stvaramo osećaj sramote ili krivice.

Ljudi mnogo toga pridaju svojoj seksualnosti: moć, privlačnost, prihvatanje, kontrolu i tako dalje. Istraživanje vaše seksualnosti i komuniciranje sa partnerom o seksu može biti i korisno i rizično. Ovi saveti vam mogu pomoći dok istražujete, učite i rastete – tako da svako može imati zadovoljavajuće i ispunjenije seksualne odnose. Evo pet načina na koje žene sabotiraju sopstveno seksualno zadovoljstvo.

Freepik
 

1. Očekuju da im ljubavnik čita misli

Muškarci nisu čitaoci misli  - u stvari, niko nije! Svaka žena može da varira u pogledu onoga što joj prija i što joj pomaže da postigne orgazam. Recite svom partneru kako može da vam ugodi. Budite konkretni i detaljni. Pokažite mu. Nežan, ali jasan pravac će biti veoma cenjen. Vaš muškarac želi da vam ugodi, samo treba da mu kažete kako.

2. Previše su pasivne

Ovo se pokazuje na nekoliko načina. Muškarci ne žele nužno da moraju da vode šou sve vreme. Budite spremni da započnete seks. I muškarci vole da budu zavedeni. Budite spremni da isprobate nove stvari. Niko ne želi da ima isti obrok za večeru iz noći u noć. Naučite da se osećate prijatno kada izađete iz svoje zone udobnosti.

Freepik
 

3. Očekuju da njihov ljubavnik bude na dugme

Suprotno onome u šta će vas neki muškarci naterati da verujete, muškarci nemaju prekidač za seks. Muškarci imaju pravo da budu umorni, pod stresom, neraspoloženi ili nezainteresovani za samo maženje - baš kao i žene. Poštujte činjenicu da samo zato što želite seks ne znači da vaš ljubavnik želi i voljan za seks u svakom trenutku. Međutim, ako želite da pokušate da ga oraspoložite, zapamtite da predigra i zavođenje deluju na njega na isti način kao i na vas. Od ključne je važnosti da budete osetljivi na raspoloženja i potrebe svog partnera. Znajte kada da se povučete i naučite kako vaš muškarac voli da bude stimulisan pre, tokom i posle seksa.

4. Ne zaklapaju

Ne mislimo na nevaljale komentare i prljave priče. Zaprepastili biste se koliko žena koristi seksualne kontakte da bi začas prešla na raspored obaveza u kući ili eventualne pritužbe i probleme sa svojim partnerima.

Isključite svaki neseksi razgovor i ćaskajte samo na zabavan, sladak način ako smatrate da vas to zbližava tokom seksa. Ovo je vreme da se povežete sa svojim partnerom na taktilne načine. Izađite iz svoje glave i uđite u svoje telo te dozvolite svom partneru da učini isto. Isto važi i za vreme posle seksa. Uobičajeno je da muškarci utonu u dremež nakon što dožive orgazam. Njihova tela su dizajnirana da urade upravo to. Ne shvatajte to lično ako je vaš muškarac skloniji spavanju, a manje sklon razgovoru nakon seksa.

Profimedia
 

5. Ne vode računa o svojoj higijeni

Budite svesni svog opšteg zdravlja a naročitp higijene . Ako znate da idete na vrući sastanak sa svojim partnerom, istuširajte se, obrijte se i nanesite losion za telo. Budite svesni svih infekcija i dobro pazite na svoje zdravlje. Naravno, isto važi i za muškarce . Budimo odgovorni partneri jedni za druge kada su u pitanju bolesti, čistoća, kontrola rađanja i zdravlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike