Jedna stvar u spavaćoj sobi gasi strast među partnerima, a svaka nova generacija sve manje uživa u intimnosti

01.03.2024

22:22

0

Autor: K. B.

U jednoj situaciji dolazi do smanjenja libida, što negativno utiče na kvalitet intimnih odnosa

Jedna stvar u spavaćoj sobi gasi strast među partnerima, a svaka nova generacija sve manje uživa u intimnosti
Copyright Profimedia

Uživanje u intimnim trenucima može biti narušeno iz različitih razloga, kao što su neočekivani dolazak nekog ili zvono telefona. No, prema terapeutu za intimne odnose, još jedna stvar može značajno uticati na dinamiku strasti.

Prema izjavama doktorke Karen Gurnej, za prekide u posvećenosti nisu nužno krivi jedan ili drugi partner, već može biti u pitanju nešto neočekivano - vaš kućni ljubimac.

- Intimni odnosi postaju izazovniji nego ikad - tvrdi psiholog dr Karen Gurnej - pri čemu svaka generacija pokazuje manje posvećenosti od prethodne.

Uticaj trendova i životnih stilova samo je jedan segment koji oblikuje intimne odnose. U krevetu bi trebalo da osećate sopstvena i partnerova čula, da uživate i oslobodite svoje telo i želje. No, nažalost, stvari nisu uvek tako jednostavne.

Profimedia
 

Dr Gurnej ističe da je dozvoljavanje kućnim ljubimcima da borave u spavaćoj sobi jedna od najčešćih grešaka koje parovi prave kada su u pitanju intimni odnosi. Radoznala mačka ili zaštitnički pas mogu delovati kao "veliki ubica" raspoloženja kod mnogih parova. Iako ljudi imaju pse kao kućne ljubimce već oko 30.000 godina, a mačke oko 10.000 godina, terapeutkinja naglašava da bi trebalo da postoji neka granica.

- Nije iznenađenje da kućni ljubimci mogu značajno uticati na atmosferu u spavaćoj sobi. Nije prijatno biti odgovoran za "trećeg člana" u prostoru - zaključuje terapeutkinja, kako prenosi "Dejli star".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike