Veži me i reci da sam dobar dečko: Jedan "pokorni" muškarac otkriva svoje tajne i fantazije, a zbog ovih sklonosti ga je devojka ostavila

29.02.2024

22:22

0

Autor: K. O.

Još postoje zablude, nesporazumi i element tabua koji okružuje muškarce koji više vole da budu pokorni

Veži me i reci da sam dobar dečko: Jedan "pokorni" muškarac otkriva svoje tajne i fantazije, a zbog ovih sklonosti ga je devojka ostavila
Copyright Profimedia

Daniel nije oduvek želeo da bude pokoran u BDSM vezi.

Sa svojom bivšom partnerkom je dugo ovaj 30-godišnjak mislio da je zadovoljan svojim seksualnim životom - ali sedam godina nakon njegovog nekada srećnog partnerstva, malo seme koje je prethodno posađeno duboko u njemu počelo je da klija.

„Gledao sam mnogo pornića sa dominatorkama dok sam odrastao“, objašnjava on, iznenađujuće tihim glasom preko telefona. „To je bilo nešto o čemu sam mnogo razmišljao. Znao sam da sam definitivno u tome, ali to je bilo nešto što sam zadržao za sebe.’

Na kraju, kada je Danijel (ime je pseudonim) skupio hrabrosti da svojoj devojci kaže o svojim seksualnim sklonostima, ona je ostala zatečena. Bio je to trenutak koji je doveo do početka kraja njihove veze.

„Samo me je videla drugačije“, seća se Danijel. „Kada im kažete, ako nisu u tome, jednostavno se više nećete slagati s nekim nakon toga na isti način.

„Očekivao sam da će shvatiti šta volim u krevetu posle sedam godina veze. Bio sam šokiran što je imala manje razumevanja. Bilo je zaista teško kada smo raskinuli.’

Iako je BDSM sada više u mejnstrimu nego ranije, pogotovo sa franšizom knjige (i kasnijom filmskom trilogijom) Pedeset nijansi sive, koja je donela (u velikoj meri kontroverzan i problematičan) uvid u odnos dom-sub široj publici – još uvek postoje zablude, nesporazumi i element tabua koji okružuje muškarce koji više vole da budu pokorni.

Danijelove sopstvene preferencije su nežnije od uobičajenih ideja o bičevima, lancima i batinanju.

Profimedia
 

„Želeo bih da dominatorka bude glavna i preuzme kontrolu, ali želim mekšu stranu toga“, kaže on za Metro. „Definitivno volim da sam vezan u krevetu. Ne volim toliko da me udaraju, želim da bude malo pozitivnije. Ne volim baš prozivke... Volim da me nazivaju dobrim dečkom.’

Nakon raskida sa bivšom, Danijel je počeo više da eksperimentiše sa svojim fetišom. Iako nikada nije platio da se sastane sa dominom za seks, okrenuo se internetu kako bi upoznao istomišljenike.

„Pokušao sam da koristim Tinder da upoznam žene, ali nažalost to nije išlo“, objašnjava on. „Imao sam malo sreće na Redditu i njegovim BDSM forumima, a postoji i veb lokacija pod nazivom FetLife.com, koju sam neko vreme isprobavao.“

Iako se mnogi ljudi možda plaše da se sretnu sa potpunim strancima i dopuštaju im da u potpunosti dominiraju, Danielovo iskustvo je uglavnom pozitivno.

„Utvrdio sam da je to zaista lepo u poređenju sa svim drugim vrstama zajednica“, kaže on. „Prilično su gostoljubivi. A ako im postavite bilo koje pitanje, oni će uvek rado odgovoriti.

„Obično kada slučajno sretnem nekoga, samo malo pričamo. Ponekad se javljaju te misli kada sam vezan tamo gde sam... da li je ovo bezbedno ili bilo šta drugo. Ali u isto vreme, to mi izaziva nalet uzbuđenja.’

Upravo ova ideja odustajanja od kontrole u ​​spavaćoj sobi čini da to privlači muškarce, kaže stručnjakinja za zabavljanje i provodadžija u Tailor Matched-u, Sara Luiz Rajan.

Profimedia
 

"To je igra moći“, objašnjava ona. „Seksualno zadovoljstvo zbog pokornosti dolazi od konsenzualnog odustajanja od kontrole u ​​spavaćoj sobi u bezbednom, duboko komunikativnom i veoma uzbudljivom okruženju za njih.

„Zadovoljstvo za pokornog dolazi od kada se endorfini i serotonin oslobađaju oko tela, koktel ukusnih hormona, koji čine da se bilo ko oseća dobro, a kamoli pokorni tokom seksa.

„Naši moždani receptori za zadovoljstvo i bol su tesno povezani, tako da ako je submisivan takođe mazohista i oni se upuštaju u igru uticaja tokom intimnosti, pošto mozak pokornog može prevesti bol kao zadovoljstvo, čineći da krv jurne po telu.'

Možda su još uvek rani dani za Danijela, koji je imao tri ili četiri scenarija za dom-sub otkako se razišao sa svojom dugogodišnjom partnerkom, ali skoro odmah nakon što je ušao u svet BDSM-a otkrio je da je još uvek u manjini.

„Razgovarao sam sa nekoliko muškaraca koji sebe takođe smatraju submisivnima i obično se bore sa istom vrstom stvari gde im je nekako teško da nađu nekoga ko je u redu sa onim što im se sviđa,“ objašnjava on.

Veliku ulogu u tome igraju rodni stereotipi u kojima muškarci treba da budu glavni, dok se od žena očekuje da budu pokorne.

To je toksično gledište koje može pogaziti seksualno zadovoljstvo za obe strane, kaže Danijel.

„Rašireno je verovanje i prihvaćeno da muškarci vole seks, a žene ne“, kaže on. „Što je uopšte pogrešno.“

„Neki muškarci bi mogli da odluče da svoje sklonosti zadrže za sebe zbog prevalencije toksične muškosti; koncept kako „pravi muškarac“ treba da se ponaša, izgleda i razmišlja“, dodaje stručnjakinja za seks i veze Trejsi Kouts, koja radi sa brendom igračaka za odrasle.

Pixabay
 

„Tradicionalno muške osobine kao što su dominacija, odlična seksualna izvedba i snaga
ne uklapaju se konvencionalno sa pokornim partnerom, iako ništa ne ukazuje na to da pokorni partner ne može biti sjajan u krevetu ili osoba snažnog duha.

„Shvatio sam da ako želim da budem srećan, bolje da radim ono što želim,“ zaključio je Danijel.

Ako želite da probate

„Možda se čini da je to komplikovana tema kada se zabavljate sa nekim i možda se pitate kada da im kažete“, objašnjava Trejsi Kouts. „Istina je da se ne razlikuje od bilo koje druge vrste romantičnog ili seksualnog razgovora.

„Uvođenje dominantnih i submisivnih uloga u vezu i seksualne susrete nije tabu praksa – znaćete kada je pravo vreme da o tome razgovarate jer ćete se osećati otvorenim za razgovor o tome, opušteno i verujući svom partneru.“

Sara Luiz Rajan dodaje: „Biti otvoren o tome šta želite seksualno i šta vam je potrebno u spavaćoj sobi i van nje je zaista važno.

„Kada nismo iskreni prema drugima ili čak prema sebi šta nam treba, gubimo integritet prema sebi i živimo životom koji je manji od onog koji zaista zaslužujemo; to je nepravda prema nama samima i van usklađenosti. Ako budemo iskreni o tome šta želimo u spavaćoj sobi, bez obzira na pregib, fetiš ili želju, toliko je važno da se uskladimo sa onim ko smo i živimo autentičnim životom.'

Nesporazumi oko toga šta znači biti muški pokorni mogu dovesti do neugodnosti kada izražavate svoju naklonost sa novim partnerom koji možda nije nužno deo BDSM sveta, piše Metro.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike