Jedan znak koji vam govori da će se veza završiti: Saveti stručnjaka za očuvanje odnosa

05.11.2023

13:34

0

Autor: K. B.

Bračni i porodični terapeut Džef Gunter deli korisne savete o ljubavnim vezama, a ovog puta se osvrnuo na ključni znak koji ukazuje na budući raskid veze

Jedan znak koji vam govori da će se veza završiti: Saveti stručnjaka za očuvanje odnosa
Svađa - Copyright Freepik

Gunter ističe da postoji bezbroj razloga za raskid veze, a prevara nije nužno najveći problem. Veći izazovi često proizlaze iz manjka razumevanja, poštovanja i zdrave komunikacije među partnerima. Prevara je, kako tvrdi, samo posledica ovih temeljnih problema, a kasnije ih može dodatno komplikovati.

Ona suština problema leži u tome da jedan partner dosledno ulaže više napora, truda i pažnje u vezu u poređenju s drugim partnerom. Gunter ističe da kao terapeut gotovo može garantovati da će veza propasti ako se ovakav disbalans ne reši na vreme.

Freepik
 

Onaj partner koji ulaže više napora i energije može početi osećati frustraciju, bes i na kraju prezasićenje. S vremenom, ovakvi osećaji mogu dovesti do raskida veze. S druge strane, partner koji ulaže manje truda može biti zaslepljen i šokiran kada dođe do raskida.

Gunter savetuje svoje pratioce da budu iskreni prema sebi i da se zapitaju da li su oni ti koji nedovoljno ulažu truda u svoju vezu. Ohrabruje ih da se promene i počnu više raditi na svom odnosu, jer ako ne dođe do promena, to može voditi prema neizbežnom raskidu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike