Unutar ženskog uma: Zašto se neke žene odlučuju za aferu

25.08.2023

13:34

0

Autor: K. B.

U svetu međuljudskih odnosa i emocija, tema afera predstavlja intrigantan i složen aspekt ljudskog ponašanja

Unutar ženskog uma: Zašto se neke žene odlučuju za aferu
Seks - Copyright Freepik

Tema afera, i posebno ženskih afera, otvara prozor ka dubokim aspektima ljudske emocionalnosti i motivacije. Zašto se neke žene odlučuju za aferu, uprkos postojećem odnosu ili braku? Ovaj složen fenomen može biti rezultat mnogih faktora, uključujući psihološke, emocionalne, socijalne i često individualne okolnosti.

Freepik
 
  • Nedostatak emocionalne povezanosti: Jedan od ključnih razloga je nedostatak duboke emocionalne povezanosti u njihovoj trenutnoj vezi ili braku. Žene koje se osećaju usamljeno, nevidljivo ili emocionalno zapostavljeno često tragaju za pažnjom i osećajem povezanosti koji im nedostaje. Afera može pružiti privremeno olakšanje i potvrditi njihovu vrednost.
  • Potreba za avanturama: Neke žene se odlučuju za aferu kako bi unele uzbuđenje i novinu u svoj život. Osećaj monotonije ili rutine u postojećem odnosu može ih naterati da traže uzbuđenje i strast u drugim vezama.
  • Samopotvrđivanje: Afera može poslužiti kao način da se osećaju poželjno, atraktivno i poznato. Osećaj da ih neko drugi želi može podići njihovo samopouzdanje i osećaj vlastite vrednosti.
  • Oslobođenje od pritiska: Nekim ženama afera omogućava da privremeno pobegnu od stresa, odgovornosti i pritisaka svakodnevnog života. Ovo je način da se oslobode i osete trenutak lišen svih briga.
  • Traženje intime i povezanosti: Intimnost, ne samo fizička već i emocionalna, igra veliku ulogu u donošenju odluke za aferu. Žene koje se osećaju nedovoljno razumevanim ili bliskim svojim partnerima mogu potražiti tu povezanost sa drugim osobama.
  • Nepovoljna veza: U slučajevima u kojima je trenutni odnos već narušen npr. zbog nekih oblika zlostavljanja ili emotivne udaljenosti, neke žene se mogu odlučiti za aferu kao način bega od negativnih okolnosti.
  • Razmatranje vlastitih potreba: Ponekad žene odlučuju za aferu kako bi ispitale svoje lične potrebe, želje i interesovanja koja nisu ispunjena u postojećem odnosu. Ovo može biti deo procesa ličnog razvoja i samoproučavanja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike