Čak se i u tome razlikuju: Ovako raskidaju žene, a ovako muškarci

30.04.2023

13:23

0

Autor: Z.A.S.

Šta kažu studije koje su se bavile muško-ženskim odnosima?

Čak se i u tome razlikuju: Ovako raskidaju žene, a ovako muškarci
Ilustracija - Copyright Profimedia

Raskid, ma koliko preko bio potreban, nikada nije jednostavan i lak. Proces kroz koji se prilikom raskida prolazi, bolan je i neprijatan za onoga ko je ostavljen, ali i za onoga ko ostavlja.

Ipak, postoje velike razlike u načinu raskidanja između žena i muškaraca.

Profimedia
 

Ženama je lakše, a muškarcima teže

Iako se smatra da su muškarci čvršći od žena i da retko kada pokazuju emocije, kada je reč o raskidanju, stereotipi se prekidaju. Muškarcima je teže i treba im više vremena da prekinu vezu nego ženama.

Po nekim studijama koje su istraživale muško-ženske odnose, a uz to i raskide, istraživači su došli do zanimljivog zaključka: ženama je potrebno maksimum šest dana da donesu odluku, dok je muškarcima potrebno više vremena (oko mesec dana). Ovo samo govori o tome koliko muškarci preispituju svoju odluku i koliko ustvari vole kada su u vezi.

Profimedia
 

Kako to rade žene, a kako muškarci

Što se tiče konkretnog načina na koji raskidaju, većina žena je odlučila da je najbolja metoda direktan i iskren razgovor. Na ovaj direktan način, kako kažu, raskid uglavnom manje boli i prijatniji je (ukoliko je to uopšte moguće).

Sa druge strane, oko 88 posto muškaraca je reklo da je uvek potrebno dobro razmisliti i isplanirati do detalja raskid, kako bi im bio manje bolan i traumatičan.

Profimedia
 

Međutim, ono što je zajedničko za oba pola jeste to da od početka razmišljanja o raskidu i muškarac i žena slušaju svoja osećanja, koja su možda tokom veze negde "sakrili" duboko u sebi. Ponekad se desi da u jednom trenutku veza opet izgleda savršeno, ali se posle i jednog malog neslaganja sve se vrati na staro. Onda sledi osećaj depresije i tuge, jer osoba napokon shvata da je vezi u potpunosti došao kraj i da nema povratka.

Profimedia
 

Nervoza i tenzija

Ako ste ikada iskusili raskid, znate tačno o čemu pričamo i verovatno znate da je vreme provedeno sa vašim partnerom ispunjeno neodređenim emocijama, nervozom i tenzijom. A kada se sve završi, ostaje nam samo jedno bitno pitanje: "Da li ćemo ikada naići na osobu kao što je on ili ona?"

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike