Postoje tri dobra razloga da prestanete da jurite muškarca koji vas ne želi

06.03.2023

21:20

0

Autor: K. O.

Vreme je da pokidate lance

Postoje tri dobra razloga da prestanete da jurite muškarca koji vas ne želi
Copyright Unsplash

Žudite za nekim, a on vas ne želi? Koliko ste puta i od prijateljica čuli - Zaljubljena sam do ušiju u tog tipa. Sve bih uradila za njega. Problem je što on ne oseća isto. Postaje distanciran. Čak je rekao da ne misli da može da bude sa mnom više. Šta mogu da učinim da ga vratim? Zašto me ne želi?

Svakog dana ujutru se bude žene koje žude za muškarcima koji se ne osećaju isto. Svaki dan neke žene pokušavaju da nateraju nekog muškarca da ih iznenada zavoli.

Dame, prestanite da jurite muškarce koji ne deli vaša romantična osećanja! Zašto biste želele da gubite vreme sa muškarcem koji vam govori da se ne oseća isto kao vi? Postoji toliko lepih, neverovatnih žena koje su tako očajnički vezane za jednog momka koji se ne oseća isto.

Postoje tri stvari zbog kojih ne treba više da jurite za nekim

1. Neće se predomisliti

Ako vam je muškarac direktno rekao da ne gaji romantična osećanja prema vama, nema smisla da pokušavate da promenite njegovo mišljenje. Dane, nedelje ili mesece koje gubite pokušavajući da ga naterate da se oseća drugačije, nikada ne možete da vratite.

Pexels
 

Ako vam je rekao da se ne oseća isto, ili da nije spreman da vam se posveti, odlučio je. Nikakvo moljakanje ili plač neće promeniti njegovo mišljenje. Čak i ako popusti, velike su šanse da će to učiniti jer se oseća krivim, a to se neće dobro završiti. Uskoro će shvatiti kako se oseća. Onda će opet otići, ostavljajući te u haosu.

Ljubav mora biti autentična i organska. Ako mora da forsira svoja osećanja prema vama, ona neće biti iskrena. A to nije dobra osnova za dugoročnu vezu.

2. Uništićeš svoje samopouzdanje

Razmislite šta se dešava sa detetom ili psom kada ih zadirkujete igračkom i ne dozvolite im da je uhvate. Na kraju klonu duhom i odustaju. Biće frustrirani i osećaće se loše. Kada provodite svoje vreme jureći čoveka koji se ne oseća isto kao vi, uništavate svoje samopoštovanje.

Ti u suštini moliš da te voli. Ono što sebi podsvesno govoriš je da nisi dovoljno dobra ili da ga nisi dostojna. A svi znamo da to nije istina!

Pexels
 

Postoji toliko žena koje se bore sa problemima sa samopoštovanjem ili samopouzdanjem zbog onoga što im je neki momak uradio. Nikada ne dozvolite muškarcu da diktira kako se osećate prema sebi. Nikad se ne oslanjajte na muškarca da vas potvrdi. Nikada nemojte misliti da vam treba naklonost muškarca pre nego što postanete dostojna žena. Svaka od vas je lepa, poželjna i dostojna u svakom pogledu, obliku i formi.

3. Postoji momak koji je lud za tobom

U stvari, postoji hiljade drugih momaka koji bi dali desnu ruku da budu sa tobom. Postoje neverovatni, samouvereni, privlačni i dobro situirani muškarci, koji ne žude ništa manje od žena.

Zašto onda, zaboga, želiš da juriš čoveka koji te ne želi, kada ima toliko neverovatnih muškaraca koji te žele? Mnogo si bolji od toga. Ako muškarac nije zainteresovan za tebe, nastavi bez njega.

Freepik
 

Šta da radiš ako te on ne želi

Ako vam momak kaže da ne želi da se obaveže ili ne može da vam pruži ono što želite, ne pokušavajte da promenite njegovo mišljenje. Čak i ako ste ubeđeni da je on vaš savršeni muškarac ili princ iz bajke.

Budi jaka i pusti ga. Da je on pravi čovek za tebe, osećao bi se isto kao i ti i zajedno biste odjahali u zalazak sunca. Nemoj se plašiti da budeš sama. Nije važno koliko vam vremena treba da pronađete čoveka sa kojim se povezujete. Mnogo je bolje biti sam neko vreme nego biti sa nekim ko ne zaslužuje tvoju ljubav. Postoji čovek za tebe koji će te voleti tačno onako kako ti treba.

Dok ne prestanete da jurite pogrešne momke, nećete uhvatiti prave momke! Tačno su vam ispred nosa kada počnete da gledate oko sebe!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike