U borbi protiv magljenja ogledala pomoći će vam povrće: Posle ovog trika više ništa neće biti isto

01.02.2024

10:07

0

Autor: K. O.

I sigurno ga imate u ostavi

U borbi protiv magljenja ogledala pomoći će vam povrće: Posle ovog trika više ništa neće biti isto
Copyright Profimedia

Uvek je muka sa ogledalom u kupatilu. Posle svakog tuširanja ostaje zamagljeno, potom se voda sliva i ostavlja tragove zbog kojih se svakoj domaćici diže kosa na glavi.

Ipak, imamo dobru vest za vas. U borbi sa zamagljenim ogledalom pomoći će vam povrće i to jedno koje garantovano imate u ostavi -  krompir.

I ne treba ništa specijalno da mu radite, jednostavno isecite krompir na pola i trljajte ga gde god želite da sprečite zamagljivanje. Dakle, koristi se sirov, a posle upotrebe se baca.

Ovaj praktičan trik možete koristiti u kupatilu, na prozorima automobila i na još mnogo mesta. Samo imajte na umu da magljenje prozora vašeg doma može značiti veće probleme, kao što su neispravne zaptivke prozora ili vrata.

Međutim, ako samo želite da sprečite zamagljivanje nakon toplog tuša ili želite da smanjite maglu ujutru kada krenete na posao, onda je ovaj trik idealan. Možda ćete morati ponovo da nanesete sok od krompira nakon čišćenja ogledala, tako da uvek imajte dodatnu kap pri ruci.

Profimedia
 

Kako se primenjuje?

Krompir isecite i njegovim sokom istrljajte sve prozore ili ogledala na kojima želite da sprečite zamagljivanje. Ako krompir počne da se suši dok ga koristite, samo odrežite kraj da biste dobili više skroba.

Zatim čistom krpom od mikrovlakana utrljajte sok od krompira oko ogledala ili prozora, uklanjajući mrlje. Samo pazite da ne dodirnete površine dok se ne osuše. Možete koristiti slatki krompir jer je bogat skrobom, ali običan beli krompir sadrži više skroba od slatkog.

Freepik
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike