Zbogom mrlje od vina i vodeni prstenovi: Pet jednostavnih saveta za praznično čišćenje kuće od Babs Kostelo, omiljene „internet bakice“

01.01.2024

13:41

0

Autor: K. O.

Sve što nam treba danas - ako Babs ima hak za čišćenje, nema sumnje da ga treba isprobati!

Zbogom mrlje od vina i vodeni prstenovi: Pet jednostavnih saveta za praznično čišćenje kuće od Babs Kostelo, omiljene „internet bakice“
Copyright Freepik

Ah, praznici. Doba godine kada se okupljamo sa voljenima da podelimo nenadmašne porodične recepte i proslavimo dolazak nove godine.

Iako ste se svim silama trudili da sredite kuću kako biste u punom sjaju dočekali drage goste, posle praznika sve to mora ispočetka. Štaviše, gosti su napravili još veći nered i sada vas čeka dugo sređivanje posle zabave.

To je trenutak u kom „svačija baka“, aka Babs Kostelo, spašava dan. U pitanju je 74-godišnja TikTok senzacija @brunchvithbabs koja deli sve vrste kućnih trikova, u kuhinji i van nje.

Sada, hajde da se oprostimo od dosadnih vodenih prstenova i mrlja nakon Nove godine i to na Babs način.

Pet trikova koji će vam olakšati čišćenje posle gostiju:

Skinite vodene prstenove sa majonezom

Može biti muka stalno podsećati goste da koriste podmetač. I, da se razumemo, vodeni prstenovi na površinama tokom okupljanja su neizbežni. Babs nam kaže da se ne nerviramo. Samo uzmite par papirnih ubrusa i nanesite malo majoneza na vodeni prsten. Da, majonez! Nemojte ga odmah očistiti. Umesto toga, ostavite papirni ubrus preko mrlje nekoliko sati ili čak preko noći. Zatim nanesite sredstvo za čišćenje nameštaja za dodatno poliranje. Voila, mrlja je nestala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babs (@brunchwithbabs)

 

Oslobodite se mrlja od crvenog vina belim vinom

Poražavajuće je videti mrlje od crvenog vina na tepihu. Srećom, Babs deli svoju magiju uklanjajući mrlju sa… belim vinom! Babs savetuje da sipate „taman toliko da se pokrije“ direktno na mrlju pre nego što ih obrišete čistom krpom ili papirnim ubrusima. Ako mrlja i dalje postoji, pospite sodu bikarbonu na vrh. Ostavite da odstoji pet minuta, usisajte ga i ponovo obrišite. Završite sa deterdžentom za suđe i papirnim ubrusima natopljenim vodom.

Ručno pranje čaša za vino za besprekornu završnicu

Uštedite prostor u mašini za pranje sudova „i očistite čaše“, kaže Babs. Prvo operite i osušite čaše pojedinačno umesto da ih stavljate u mašinu za pranje sudova. Stavite čaše u toplu vodu sa sapunom i operite ih ručno kako bi bile lepe i čiste. Očistite čaše tako što ćete isušiti sudoperu, napuniti je toplom vodom i dodati 1/2 šolje belog sirćeta. Potopite čaše oko pet minuta, zatim isperite i osušite.

Profimedia
 

Koristite jeftino domaće sredstvo za čišćenje površina

Stavite svoje čiste čaše za vino na besprekorne površine! Babs deli ovaj recept za domaće sredstvo za čišćenje površina: „dva dela vode na jedan deo belog sirćeta, promešati“, pre nego što sipate u bocu sa raspršivačem. Poprskajte sredstvo za čišćenje na papirne ubruse ili čistu krpu i učinite da vaše površine zaslepljuju.

Održavajte krpu za pod čistom

Pre nego što počnete da brišete, Babs kaže da omotate papirni ubrus oko glave za brisanje i poprskate ga sredstvom za čišćenje po izboru.

Sa ovakvim savetima za praznično čišćenje, ne možemo, a da se ne složimo, piše TasteofHome.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike