Ubacila je nekoliko iskorišćenih kesica čaja u WC-šolju i nakon 10 minuta bila oduševljena (VIDEO)

11.12.2023

10:58

0

Koliko god zvučalo čudno i malo nemoguće, iskorišćene kesice čaja zaista mogu pomoći i kada je reč o higijeni WC-šolje

Ubacila je nekoliko iskorišćenih kesica čaja u WC-šolju i nakon 10 minuta bila oduševljena (VIDEO)
k8-vl_l_JPGrxQ-unsplash - Copyright Unsplash

U moru jednostavnih trikova koje danas možemo videti na društvenim mrežama, pojavi se poneki jednostavan, jeftin i ekološki prihvatljiv način da očistite neka nepristupačna a često prljava mesta u kući.

Tako se pojavio trik za čišćenja WC-šolje koji vredi isprobati.

Budući da je zimi čaj jedno od najpopularnijih pića, odličan uz doručak ili keks, prija tokom hladnih dana uz čitanje omiljenog štiva, sada znamo da istrošene kesice možemo da iskoristimo za još nešto.

Zahvaljujući iskorišćenoj kesici čaja, na ekološki, bezbedan i praktično besplatan način možete ukloniti mrlje kamenca sa šolje.

24sedam/Profimedia
 

Dovoljno je da ubacite nekoliko iskorišćenih kesica čaja u WC-šolju i one će ukloniti talog - aktivna jedinjenja u čaju ukloniće nečistoće.

Iako trik sa čajem pomaže da očistite WC-šolju, treba da budete oprezni kada to radite. Pre svega, ne bi trebalo da ostavljate kesice predugo - 15-30 minuta je optimalno vreme jer u suprotnom tamna boja može promeniti boju šolje, pa će umesto da je očistite ona biti prljava. Iako je ostatke čaja relativno lako ukloniti, nema smisla dodavati još posla.

Unsplash
 

I još nešto, budite umereni kad ubacujete kesice čaja u toalet. Previše njih ili prečesto korišćenje ovog trika može začepiti toalet. Ako ste zabrinuti, isprobajte druge kućne lekove za uklanjanje kamenca iz WC-šolje.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike