Rešite se mrlja od buđi sa vaše zavese za kadu: Imamo trik za temeljnije i bolje čišćenje

22.01.2024

10:58

0

Autor: K. O.

Optimalno je da je perete na svaka tri, četiri meseca

Rešite se mrlja od buđi sa vaše zavese za kadu: Imamo trik za temeljnije i bolje čišćenje
Kupatilo - Copyright Unsplash/Francesca Tosolini

Zavese za kadu su funkcionalne, a mogu da budu i vrlo dekorativan detalj u vašem kupatilu. A kako su u stalnom kontaktu sa vodom, često se dešava da se na njima nakupe mrlje i buđ.

Zato se preporučuje njihovo redovno čišćenje. Optimalno je da to bude na svaka tri, četiri meseca, naravno, ako vidite da su se uprljale sigurno da nećete čekati da prođu meseci pre nego što ih operete. Takođe, što su starije, potrebno je da se češće čiste.

Da biste sa njih uklonili mrlje od buđi, stavite plastičnu zavesu u mašinu za pranje veša sa malo deterdženta i izbeljivača (ako je zavesa bela ili prozirna). Takođe, važno je da ih perete na niskoj temperaturi.

Profimedia
 

A da bi se one bolje očistile, dodajte nekoliko starih belih peškira u veš-mašinu sa njima. Zatim je okačite da se osuši ili je stavite u sušač na nekoliko minuta, samo što sa tim morate biti izuzetno pažljivi.

Da biste duže održali njihovu svežinu, obavezno otvorite zavesu posle svakog tuširanja kako biste ispustili što više pare i vlage. Tako ćete produžiti vreme između dva čišćenja. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike