Malo prostora, mnogo mesta: Korisne ideje za skladištenje u stanovima skromne kvadrature

27.10.2023

18:11

1

Autor: V. I.

Ako vam nedostaje prostora u kući, ne brinite – uz ove ideje za odlaganje vaš dom će prodisati

Malo prostora, mnogo mesta: Korisne ideje za skladištenje u stanovima skromne kvadrature
Copyright Profimedia

Ukoliko imate prostor za život manje kvadrature, dobro vam je poznato kako se i najmanji nered odmah uoči i čitav prostor izgleda pretrpano. Život u manjem prostoru ne znači da treba da žrtvovujete ni stil ni red.

Zato se većina ljudi koji se profesionalno bave organizacijom kuća slaže da kreativna rešenja za skladištenje mogu uneti magiju u male životne prostore.

Iskoristite prostor ispod kreveta

Podignite svoj krevet, bukvalno i figurativno, koristeći prostor ispod njega. Investirajte u elegantne kutije za odlaganje stvari ili fioke da biste sakrili vansezonsku odeću, obuću ili čak dodatnu posteljinu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luxo Living (@luxolivingau)

 

Džoker iz rukava: sklopivi nameštaj

Investirajte u sklopive stolove, stolice ili čak krevete koji mogu da se montiraju na zid. Kada se ne koriste, ovi predmeti se mogu uredno sklopiti, što stvara otvoreniji i raznovrsniji životni prostor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Archizy (@archizy.official)

 

Što više polica, to bolje 

Police su odlična prednost za malu kuhinju za stvaranje više prostora za skladištenje. Većina kuhinjskih ormarića dolazi sa samo nekoliko polica, ali možete dodati više jednostavnim sečenjem drveta na veličinu police i stvaranjem više prostora za skladištenje u vašoj kuhinji.

 

 

Ne zaboravite zidove

Kada je u pitanju skladištenje u malom prostoru, ne zaboravite na odlaganje stvari na zidove ili plafone. Okačite bicikl na plafon. Popunite zid takozvanim plutajućim policama za knjige (bez okvira ormara).

 

 

Rolajte po kući

Kolica s točkićima mogu biti odlična za skladištenje. Pošto ih ima u različitim veličinama, možete ih koristiti za čuvanje dodatnih stvari u malim prostorima. Recimo, u kupatilu možete na njih da odložite svoju kozmetiku i da ih sklonite u ugao kad vam kozmetika nije potrebna.

 

 

Kuka za vrata

Kada imate posla sa malim prostorom, organizacija je ključna da biste dobili  utisak prostranosti. Odličan način da se poveća prostor za skladištenje jeste da popunite slobodan prostor na zidu, ali i da iskoristite zadnju stranu vrata.

 

 

Kada živite u manjem prostoru, veoma je da pojednostavite svoj dom i da se posvetite tome da ga dobro organizujete. Bitno je da treba da ga ispunite predmetima koji su vam zaista važni i koje koristite često.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike