Jeftine ideje za osveženje stana: Kreativni pristup uređenju štedi vreme i novac

31.08.2023

12:03

0

Autor: K. B.

Ovi pametni saveti omogućuju vam da sa minimalnim ulaganjem stvorite inspirativno i funkcionalno okruženje koje će vas oduševiti

Jeftine ideje za osveženje stana: Kreativni pristup uređenju štedi vreme i novac
pexels-monstera-6373503 - Copyright Pexels

Uz mudre inovacije, troškovi opremanja stana mogu se svesti na minimum, a rezultati mogu biti izvanredni.

Većina nas je bar jednom poželela potpuno transformisati svoj dom, ali se brzo povukla zbog očekivanog visokog finansijskog troška. Međutim, osvežavanje stana može biti ostvareno bez potrebe za ogromnim projektima, kao što su rušenje zidova ili pregradne strukture.

Istina je da uz malo truda i kreativnog razmišljanja, možete postići prijatan ambijent u kojem ćete zaista uživati. Ovaj tekst donosi nekoliko ideja kako to postići.

Profimedia
 

Ulaganje u kupatilo

Vašem kupatilu možete dodati lični pečat tako što ćete sami napraviti elemente od betona. Stvorite dizajn, izlijte betonsku oplatu i kreirajte umivaonik i kadu po vašim merama. Kako biste zidove obogatili, umesto keramičkih pločica, koristite cementni lepak i premažite ga lakom za čamce u tri sloja.

Kuhinjska transformacija

Svoje aparate i postojeće kuhinjske elemente lako možete integrisati u kompaktnu celinu, eliminisavši potrebu za kupovinom potpuno nove kuhinje ili izradom skupocenih elemenata po meri. Pokrijte ih radnom pločom i povežite u jedan modularni element. Sve što vam je potrebno je dostupno u jednom delu, spremno za izvlačenje kad god zatreba. Umesto visećih elemenata, praktično okačite kuhinjski pribor na zid koristeći ekser.

Inventivne instalacije

Značajne uštede moguće su pronalaženjem alternativnih materijala koji se ne koriste često u kućnoj izgradnji. Bužiri za struju, na primer, mogu poslužiti kao podne lajsne i takođe omogućiti provlačenje instalacija za plin, grejanje i struju. Njihova karakteristična crvena boja može se iskoristiti za estetsku igru linijama u prostoru, dok uz dodatak keramičkog grla i velike sijalice postaju privlačni lusteri.

Pixabay
 

Dnevni boravak sa stilom

Kreativno koristite obične opeke da biste napravili jedinstvenu policu za dnevni boravak. Opeke služe kao osnova na kojoj se postavljaju police, a izbor materijala može biti potpuno personalizovan. Klasično staklo na vratima može se zameniti ekonomičnijim pleksiglasom, koji osim svoje praktične vrednosti, dolazi u raznolikom spektru boja kako bi obogatio estetiku.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike