Ovih sedam zanemarenih uglova u domu udvostručiće vam prostor za odlaganje stvari

20.08.2022

08:56

0

Autor: Z. A.

Svaki zid je iskoristiv, bez obzira na dimenzije

Ovih sedam zanemarenih uglova u domu udvostručiće vam prostor za odlaganje stvari
Ilustracija - Copyright Pexels

Kad iste bar imali još nekoliko kvadrata, znali biste kako da uredite dom. Ovako, kuća samo što vam ne eksplodira, a koji god orman da otvorite, iz njega vam na glavu ispadaju stvari.


A da li ste sto posto sigurni da nemate šta gde da odložite? Da li set iskoristili svaki centimetar onogašto imate?

Proverite da li ste upotrebili sve kapacitete i sve uglove koji mogu biti odlično mesto za odlaganje i držanje brojnih kućnih potrepština.
1. Prostor iznad toaleta

Ako se police postave dovoljno visoko, nema opasnosti od toga da bi voda iz WC-šolje mogla da ih poprska - jer to najviše brine one sumnjičave prema ovom dizajnerskom rešenju. Šteta je da taj iskoristivi prostor ostane prazan, pogotovo ako npr. imate konzolnu WC-šolju prilikom čije ugradnje u većini slučajeva u startu dobijate policu obloženu keramičkim pločicama iza koje se skriva ugradni kotlić.

Pexels
 
2. „Neiskoristivi“ uski zidovi

Često ne znamo šta bismo s uskim zidovima koji povezuju pojedine prostorije, pa ih zanemarujemo jer mislimo da se ne mogu iskoristiti. Međutim, i oni su sjajna zona za odlaganje. Tako ih npr. možemo iskoristiti za postavljanje polica za cipele. U tom slučaju zaštitite zid samolepljivom tapetom kako biste izbegli prenos prljavštine sa cipela.

3. Prostor iznad komoda
Pexels
 

 

Najčešće zjapi prazan ili ga eventualno upotpunjujemo nekim sitnicama poput fotografija, ali ako ste u potrazi za svakim dragocenim centimetrom prostora za odlaganje stvari, iskoristite ga za police. Nemojte brinuti da ćete tako previše zagušiti prostor, samo vodite računa o tome da police ne budu duže ili šire od dimenzija komode.

4. Zid uz stepenište

Ako imate malo šire stepenište, duž zida možete ugraditi police ili pak postaviti uske ugradne ormariće. Takve police nemaju samo dekorativnu svrhu, one mogu biti odlično mesto za knjige ili pak zatvorene kutije u koje ćete pohraniti razne sitnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by space case (@spacetravelsss)

5. Prostor iza kauča
Pexels
 

Uski ugradni ormarići u visini kauča mogu biti sjajno mjesto za držanje ćebadi, jastuka, jorgana ili pak bilo kojih drugih predmeta koje želite odložiti u neposrednoj blizini kauča.

Pexels
 
6. Nameštaj s ogledalom

Ako imate nameru da postavite veliko ogledalo u svoje kupatilo ili hodnik, zašto ne biste odabrali ormarić s ugrađenim ogledalom? To je funkcionalno rešenje za sve kojima mala ogledala nisu dovoljna, a takođe imaju problema s manjkom prostora.

Pexels
 
7. Kuhinjski aspirator s ormarićem
Pexels
 

Prostor iznad aspiratora takođe najčešće zjapi prazan. Danas na tržištu postoje aspiratori sa ormarićima, a ako slučajno već imate model bez njega, razmislite o ugradnom ormariću koji će stvoriti dodatan prostor za kuhinjske potrepštine.

Plus još nekoliko ideja za više prostora u kući:

Zanimljiv čiviluk u ravni zida
Vinska ostava lampa ispod stepeništa
Klizni delovi kuhinje

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike