
Recept dana: Piroške sa sirom - toliko su ukusne i mekane da će nestati sa stola za tren oka
Najbolje od svega je što su jednostavne za pripremu i ne zahtevaju skupe sastojke

Vole ih sve generacije, a nekada su piroške sa sirom bile čest izbor za doručak ili večeru, čak su se jele i kao užina u školi.
Sve što treba da uradite jeste da umesite testo, napunite ga sirom i ispržite u ulju. Poslužite ih uz svež paradajz i čašu jogurta, i uživajte u jelu koje uspeva baš svima.
Vreme pripreme:
- Oko 90 minuta
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 8 g suvog kvasca
- 2 kašike ulja
- 550 g brašna

Za nadev:
- kisela pavlaka
- feta sir
Priprema:
1. U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo.
2. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste, nekih 20 minuta.
3. Podelite na 12 delova, od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom.
4. Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte.

5. Tako uradite sa svim lopticama od testa. Pržite ih u zagrejanom ulju.
6. Kada se isprže izvadite ih i stavite na ubrus da se ocede, i kada se ohlade - piroške su spremne za jelo.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari