aktuelno

Recept dana: Mućkalica s piletinom, jelo kojem ćete se uporno vraćati - spremno je za samo pola sata

18.02.2025

07:48

0

Autor: A. M.

Savršeno se kombinuje sa kriškom svežeg hleba za umakanje

Recept dana: Mućkalica s piletinom, jelo kojem ćete se uporno vraćati - spremno je za samo pola sata
Copyright Freepik

Mućkalica s piletinom je savršeno jelo za one koji vole jednostavne, ali ukusne i izbalansirane obroke.

Kombinacijom sočne piletine, raznovrsnog povrća i začina, stvorićete pravu magiju u samo nekoliko koraka.

Mućkalica je idealna kao brzi ručak ili večera, a bogatstvo ukusa će vas oduševiti svaki put.

Bez komplikacija, a sa puno zadovoljstva – upravo ovako treba da izgleda obrok kojem ćete se uvek vraćati.

Recept dana: Mućkalica s piletinom, jelo kojem ćete se uporno vraćati - spremno je za samo pola sataFreepik
 

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza (ili 250 ml pasiranog paradajza)
  • 2 čena belog luka
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 125 ml vode ili pileće supe
  • 1 kašičica origana ili sušenog majčine dušice
  • 1 kašika šećera (opciono, ako je paradajz kiseliji)
Recept dana: Mućkalica s piletinom, jelo kojem ćete se uporno vraćati - spremno je za samo pola sataProfimedia
 

Priprema:

1. Pileće meso iseći na manje kockice ili trakice. Posolite i pobiberite po ukusu.

2. Crni luk sitno iseckati, paprike iseći na trake, a paradajz na kockice. Beli luk sitno iseckati ili ispasirati.

3. U šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju sa svih strana (oko 7-8 minuta). Izvadite piletinu i stavite je na stranu.

4. U istu šerpu dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast (oko 2-3 minuta). Zatim dodajte beli luk, paprike i paradajz. Ako koristite pasirani paradajz umesto svežeg, u ovom koraku ga izostavite. Pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.

5. U šerpu dodajte mlevenu papriku, origano (ili majčinu dušicu), paradajz sos i vodu ili supu. Po potrebi dodajte šećer kako bi ublažili kiselost paradajza.

6. Vratite piletinu u šerpu, dobro promešajte i kuvajte sve zajedno još 10-15 minuta na srednje jakoj vatri, dok piletina ne bude potpuno kuvana, a sos se zgusne.

7. Probajte i po potrebi dodajte još soli, bibera ili začina po ukusu. Služite uz pire krompir, pirinač ili sveže pečeni hleb.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike