aktuelno

Recept dana: Musaka sa tikvicama i piletinom - brzo, lagano i zasitno jelo

14.02.2025

07:51

0

Autor: Milica Lekić

Ako vodite računa o ishrani ili jednostavno želite da se hranite malo zdravije, evo jednog fenomenalnog predloga

Recept dana: Musaka sa tikvicama i piletinom - brzo, lagano i zasitno jelo
Copyright Profimedia

Musaka sa tikvicama i piletinom je savršen obrok za sve ljubitelje zdravih i ukusnih jela. Ovaj recept kombinuje sočne tikvice, bogato pileće meso i kremasti preliv od pavlake i jaja, koji daje bogatstvo ukusa.

Idealno je za sve koji traže brzi, ali hranljivi obrok, bogat vitaminima i vlaknima. Ova musaka je savršena za ručak ili večeru, a možete je poslužiti uz svežu salatu ili neki prilog po želji.

Recept dana: Musaka sa tikvicama i piletinom - brzo, lagano i zasitno jeloPixabay
 

Vreme pripreme:

  • 60 minuta sa pečenjem

Sastojci:

  • 2 veće tikvice

  • 500 g pilećeg mesa (najbolje pileće grudi)

  • 1 crni luk

  • 2 čena belog luka

  • 2 jaja

  • 200 ml pavlake za kuvanje

  • 100 g rendanog sira (po želji, može biti kačkavalj ili sir po izboru)

  • 1 kašičica sušenog origana

  • So i biber po ukusu

  • Maslinovo ulje ili ulje po izboru za prženje

  • Malo brašna za posipanje

Recept dana: Musaka sa tikvicama i piletinom - brzo, lagano i zasitno jeloFreepik
 

Priprema:

1.Tikvice operite i isecite na kolutove ili tanke trake, a pileće meso posolite i pobiberite, pa iseckajte na sitne kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte.

2. U tiganju zagrejte malo ulja, propržite crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte pileće meso i propržite dok ne dobije lepu zlatnu boju. Na kraju dodajte beli luk i propržite još minut.

3. Posolite, pobiberite i dodajte origano.

4. U vatrostalnu posudu stavite sloj tikvica, pospite ih sa malo soli, pa stavite sloj piletine sa lukom. Nastavite sa slojevima tikvica i piletine dok ne potrošite sve sastojke.

5. U jednoj činiji umutite jaja, pavlaku i rendani sir, pa prelijte musaku tim prelivom. Stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 40-45 minuta dok ne postane zlatno smeđa.

6. Poslužite nakon što se malo ohladi.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike