
Recept dana: Musaka sa tikvicama i piletinom - brzo, lagano i zasitno jelo
Ako vodite računa o ishrani ili jednostavno želite da se hranite malo zdravije, evo jednog fenomenalnog predloga

Musaka sa tikvicama i piletinom je savršen obrok za sve ljubitelje zdravih i ukusnih jela. Ovaj recept kombinuje sočne tikvice, bogato pileće meso i kremasti preliv od pavlake i jaja, koji daje bogatstvo ukusa.
Idealno je za sve koji traže brzi, ali hranljivi obrok, bogat vitaminima i vlaknima. Ova musaka je savršena za ručak ili večeru, a možete je poslužiti uz svežu salatu ili neki prilog po želji.
Pixabay
Vreme pripreme:
- 60 minuta sa pečenjem
Sastojci:
-
2 veće tikvice
-
500 g pilećeg mesa (najbolje pileće grudi)
-
1 crni luk
-
2 čena belog luka
-
2 jaja
-
200 ml pavlake za kuvanje
-
100 g rendanog sira (po želji, može biti kačkavalj ili sir po izboru)
-
1 kašičica sušenog origana
-
So i biber po ukusu
-
Maslinovo ulje ili ulje po izboru za prženje
-
Malo brašna za posipanje

Priprema:
1.Tikvice operite i isecite na kolutove ili tanke trake, a pileće meso posolite i pobiberite, pa iseckajte na sitne kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte.
2. U tiganju zagrejte malo ulja, propržite crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte pileće meso i propržite dok ne dobije lepu zlatnu boju. Na kraju dodajte beli luk i propržite još minut.
3. Posolite, pobiberite i dodajte origano.
4. U vatrostalnu posudu stavite sloj tikvica, pospite ih sa malo soli, pa stavite sloj piletine sa lukom. Nastavite sa slojevima tikvica i piletine dok ne potrošite sve sastojke.
5. U jednoj činiji umutite jaja, pavlaku i rendani sir, pa prelijte musaku tim prelivom. Stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 40-45 minuta dok ne postane zlatno smeđa.
6. Poslužite nakon što se malo ohladi.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari