Recept dana: Starinske štrudlice s orasima, sjajne su dok su tople, a što duže stoje, sve su ukusnije
Slatki klasik koji osvaja srca
Štrudlice s orasima su pravi klasik među domaćim slatkišima koji nikada ne izlazi iz mode. Bilo da tražite savršeni desert za nedeljno popodne ili želite da impresionirate goste nečim posebnim, ove štrudlice su idealan izbor.
Ovaj recept donosi kombinaciju hrskavog, prhkog testa i bogatog nadeva od oraha, uz dodatak ruma i pekmeza za dodatnu aromu. Ukus je jednostavno neodoljiv - savršeno izbalansiran između slatkog i orašastog, a štrudlice su podjednako ukusne i tople, tek izvađene iz rerne, kao i kad odstoje nekoliko dana.
Jednostavan za pripremu, ovaj recept ne zahteva posebne kulinarske veštine, što ga čini idealnim za sve, od početnika do iskusnih domaćica.
Zahvaljujući savršenoj teksturi testa koje se topi u ustima i bogatom nadevu, štrudlice sa orasima postaju desert kojem ćete se vraćati iznova i iznova. Najbolji deo? Kako vreme prolazi, ove štrudlice postaju još ukusnije, jer testo upija sve arome, čineći ih savršenim za pripremu unapred. Podelite ovaj tradicionalni domaći slatkiš sa najdražima i uživajte u neodoljivom ukusu nostalgije.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 300 g mlevenih oraha (ili badema ili lešnika)
- 120 ml vrelog mlika
- 1 kašika džema
- 2 kašike arome ruma
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
1. Od sastojaka za testo umesite testo i podelite ga na dva dela.
2. Napravite fil od sastojaka za fil. Ako volite čokoladne ukuse, dodajte čokoladni krem
3. Razvaljajte testo oklagijom, stavite nadev ivicu i umotajte u rolat.
4. Slažite štrudlu na pek-papir i stavite na pola sata u frižider.
5. Zasecite ih, ali ne do kraja da bi s donje strane ostale cele.
6. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
7. Tople isecite do kraja da dobijete štrudlice i pospite šećerom u prahu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari