Recept dana: Štrudla s višnjama i grizom od gotovih kora, starinski recept koji ne izlazi iz mode
Brzi i jednostavni desert idealan za svaku priliku
Uz minimalan trud i jednostavne sastojke, možete pripremiti desert koji će oduševiti sve ljubitelje slatkiša. Ova štrudla s višnjama i grizom ne samo da je ukusna, već je i izuzetno brza za pripremu. Za manje od sat vremena, uz malo truda, dobićete sočan i mirisan kolač koji je idealan za svaku priliku.
Poslužite je posutu šećerom u prahu, uz kuglicu kremastog domaćeg sladoleda i uživajte u harmoniji ukusa. Ovaj recept je savršen za improvizaciju, pa možete koristiti različito sezonsko voće i dodati cimet za dodatnu aromu.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
- 400 ml jogurta
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml suncokretovog ulja
- 300 g griza
- 200 g kristal šećera
- 1 paket gotovih kora za pitu
- 1 kg višanja
- 1 limun
Priprema:
1. Pomešajte jogurt s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
2. Koru premažite smesom, preko nje stavite drugu koru i ponovo premažite, pa treću. Sačuvajte deo smeše za kasnije.
3. Nakon što ste premazali treću koru, dodajte višnje kojima ste izvadili koštice, narendajte limunovu koricu i urolajte. Spoljni deo savijače premažite preostalom smešom od griza.
4. Smesa je dovoljna za dve pute.
5. Pecite ih oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Poslužite toplo i uživajte u ovom ukusnom desertu!
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari