aktuelno

Recept dana: Štrudla s višnjama i grizom od gotovih kora, starinski recept koji ne izlazi iz mode

15.06.2024

07:44

0

Autor: V. I.

Brzi i jednostavni desert idealan za svaku priliku

Recept dana: Štrudla s višnjama i grizom od gotovih kora, starinski recept koji ne izlazi iz mode
Copyright Profimedia

Uz minimalan trud i jednostavne sastojke, možete pripremiti desert koji će oduševiti sve ljubitelje slatkiša. Ova štrudla s višnjama i grizom ne samo da je ukusna, već je i izuzetno brza za pripremu.  Za manje od sat vremena, uz malo truda, dobićete sočan i mirisan kolač koji je idealan za svaku priliku.

Poslužite je posutu šećerom u prahu, uz kuglicu kremastog domaćeg sladoleda i uživajte u harmoniji ukusa. Ovaj recept je savršen za improvizaciju, pa možete koristiti različito sezonsko voće i dodati cimet za dodatnu aromu.

Recept dana: Štrudla s višnjama i grizom od gotovih kora, starinski recept koji ne izlazi iz modeProfimedia
 

 

 

 

Vreme pripreme:

  • 90 minuta

Sastojci:

  • 400 ml jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 300 g griza
  • 200 g kristal šećera
  • 1 paket gotovih kora za pitu
  • 1 kg višanja
  • 1 limun

Priprema:

1. Pomešajte jogurt s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.

2. Koru premažite smesom, preko nje stavite drugu koru i ponovo premažite, pa treću. Sačuvajte deo smeše za kasnije.

3. Nakon što ste premazali treću koru, dodajte višnje kojima ste izvadili koštice, narendajte limunovu koricu i urolajte. Spoljni deo savijače premažite preostalom smešom od griza.

4. Smesa je dovoljna za dve pute.

5. Pecite ih oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Poslužite toplo i uživajte u ovom ukusnom desertu!

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike