Recept dana: Domaći kesten pire - sočan i kremast, u rezancima ili pasiran, uz jedan dodatak postaje idealna poslastica
Priprema ni najmanje nije komplikovana
Kesten pire je fenomenalna poslastica.
Mada, može odlično da se iskoristi i kao prilog slanim jelima.
Kao slatkiš uglavnom se služi sa šlagom, a po želji, možete da ga služite i sa sladoledom.
Priprema nije komplikovana i potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 1 kg kestena
- 2 vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 kašičice ruma
Priprema:
Kestene skuvajte u vodi i ogulite ih, a zatim ih usitnite u pire. Zatim nalijte mleko i dodajte šećer i rum, pa kuvajte sve dok kesteni ne upiju mleko i do se sve ne sjedini. Obavezno mešajte. Ukoliko vam se učini da je smesa previše gusta, dodajte još mleka, a ukoliko deluje da je previše retka, kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i kada se napravi gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance. Ukoliko ne želite da bude u rezancima, umutite smesu mikserom da bi se dobila homogena smesa. Ukrasite šlagom i, po želji, sladoledom, a zatim servirajte.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari