Recept dana: Torta od jagoda i čokolade, kremasta i osvežavajuća, prava letnja krasotica

23.06.2024

07:42

0

Autor: V. I.

Jagode i čokolada su uvek dobra ideja

Recept dana: Torta od jagoda i čokolade, kremasta i osvežavajuća, prava letnja krasotica
Copyright Profimedia

Priprema ukusnih i osvežavajućih poslastica ne mora biti komplikovana, čak ni u vrelim letnjim danima. Ako tražite savršen spoj voćne svežine i bogatog čokoladnog ukusa, na pravom ste mestu. Predstavljamo vam recept za tortu od jagoda i čokolade koja će oduševiti sve ljubitelje slatkih delicija. Ova torta je idealna za sve prilike, bilo da je u pitanju porodično okupljanje, rođendan ili jednostavno uživanje u popodnevnom desertu.

Priprema ove torte je jednostavna i zabavna, a rezultat je pravi gastronomski užitak. Sa pripremom koja traje samo 25 minuta i pečenjem od 20 minuta, dobićete savršenu tortu u rekordnom roku. Uz naš detaljan vodič, priprema ove torte će biti jednostavna i zabavna. Sada, hajde da krenemo u kulinarsku avanturu i napravimo ovu divnu tortu od jagoda i čokolade!

Freepik
 

 

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 3 kašike glatkog brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 50 g vanilin šećera
  • 500 ml pavlake za šlag
  • 15 g želatina u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml pavlake za šlag

Priprema:

1. Za biskvit umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu penasta.

2. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve sjedinite.

3. Umutite belanca i lagano ih umešajte u smesu sa žumancima.

4. Pecite smesu u kalupu prečnika 26 cm na 180 stepeni oko 10 minuta. Ohladite biskvit.

5. Za krem od jagoda napravite želatin prema uputstvu na pakovanju i ostavite ga da nabubri.

6. U mikser dodajte jogurt od jagoda i smrznute (ili sveže) jagode, te sve izmiksajte u gladak krem.

7. Zagrejte krem i dodajte šećer po ukusu. Zagrevajte tek toliko da se šećer rastvori.
Potom dodajte pripremljeni želatin.

8.  Umutite pavlaku za šlag, pa lagano varjačom umutite kremu od jagoda u šlag.

9. Namažite kremu na ohlađeni biskvit i ohladite tortu u frižideru najmanje 4 sata.

10. Napravite glazuru od vruće pavlake za šlag u kojoj ste rastopili komadiće čokolade.

11. Nakon što se torta ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom i kurasite jagodama. Ohladite tortu dodatno i uživajte u ovom laganom i osvežavajućem desertu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike