Recept dana: Beze rolat s jagodama, hrskave korice i sočnog punjenja, idealan za ljubitelje laganih i osvežavajućih poslastica

22.05.2024

07:49

0

Autor: V. I.

Idealan za porodična okupljanja i posebne prilike, lako se priprema i garantuje oduševljenje svih prisutnih

Recept dana: Beze rolat s jagodama, hrskave korice i sočnog punjenja, idealan za ljubitelje laganih i osvežavajućih poslastica
Copyright Profimedia

Ako tražite savršen desert za prolećne i letnje dane, ne tražite dalje! Predstavljamo vam recept za rolat s jagodama - savršena kombinacija hrskavog keksa sa listićima badema, kremaste vanile, bogate slatke pavlake i sočnih jagoda.

Ovaj rolat je idealan za sve prilike, bilo da pripremate poslastice za porodično okupljanje ili želite da iznenadite svoje goste nečim posebnim. Uz jednostavne korake i malo truda, uživaćete u desertu koji osvaja srca na prvi zalogaj. Pripremite se za oduševljenje jer ovo je definitivno perfektna kombinacija.

U slučaju da ste kupili jagode a nemate vremena da napravite danas kolač, primenite trik sa sirćetom da se ne bi ubuđale i da bi sačuvale svežinu nekoliko dana.

Profimedia
 

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 250 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 supena kašika gustina
  • 100 g listova badema

Za krem:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 3-4 kašike šećera
  • 500 ml mleka
  • 100 g putera

Dodatno:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 500 g jagoda
  • šećer u prahu

Priprema:

1. Dobro umutiti belanca i šećer da ne ostanu kristali šećera. Dodajte so.

2. Dodajte sirće i gustin te lagano promešajte da se svi sastojci sjedine.

3. Pleh obložiti pek-papirom za pečenje. Smesu ravnomerno rasporedite po plehu i poravnajte.

4. Obilno pospite listićima badema. Pecite oko 20 minuta na 160 stepeni.

5. Papir za pečenje pospite šećerom u prahu. Pečenu koru prebacite na pripremljeni pek-papir posut šećerom tako da bademi budu okrenuti prema šećeru u prahu.

6. Prokuvajte oko 300 ml mleka. U preostalih 200 ml umutite puding i šećer. Skuvajte puding. Pokrijte providnom folijom i ohladite.

7. Umutite penasto puter i sjedinite ga sa kremom.

8. Napravite slatku pavlaku.

9. Operite, očistite i osušite jagode. Isecite ih na male komade.

10. Koru premažite kremom pa slatkom pavlakom. Pospite jagodama i urolajte.

11. Servirajte ohlađeno i ukrašeno po želji.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike