Recept dana: Očaravajući vranjanski uštipci sa topljenim kačkavaljem
Ako ste fan klasičnih uštipaka, ovi će vam se posebno dopasti
![Recept dana: Očaravajući vranjanski uštipci sa topljenim kačkavaljem](/data/images/2024-06-22/598825_profimedia-0340025724_f.jpg?timestamp=1719007200)
Za ljubitelje ukusnih domaćih specijaliteta, vranjanski uštipci sa punomasnim kačkavaljem su prava poslastica koja će vas oduševiti. Ovi hrskavi i sočni uštipci savršeni su kao glavno jelo ili kao dodatak uz salatu.
Vreme pripreme:
- oko 30 minuta
Sastojci:
- 250 g kuvanog belog mesa, iseckanog na sitne komade
- 100 g punomasnog kačkavalja, rendanog
- 2 jajeta
- 2 kašike prezli
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. U posudi, pomešajte iseckano belo meso sa rendanim kačkavaljem.
2. Dodajte so, prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte sve sastojke viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Kašikom vadite smesu uštipaka i formirajte ih na dlanu posutom sa malo prezli. Stavljajte ih na tanjir.
4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
5. Pržite uštipke u zagrejanom ulju oko 10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi sa svake strane.
6. Vadite ih iz tiganja i ostavite da se ocede na papirnom ubrusu pre služenja.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari