Recept dana: Proteinski hleb od dva sastojka, drži vas dugo sitim, a umesto sala pravi mišiće (VIDEO)
Opšta je pomama za ovaj viralni recept sa Tiktoka
![Recept dana: Proteinski hleb od dva sastojka, drži vas dugo sitim, a umesto sala pravi mišiće (VIDEO)](/data/images/2024-05-30/588741_snimak-ekrana-2024-05-30-161612_f.png?timestamp=1717020000)
Pomama za proteinskim hlebom bez kvasca od samo dva sastojka zavladala je društvenim mrežama. Ovaj jednostavan recept postao je viralan na TikToku, a kasnije i na Instagramu, gde su ga isprobali svi, od fitnes entuzijasta do gastro blogera.
Recept je izuzetno jednostavan i zahteva samo dva sastojka: sir i jaja. Ako želite da obogatite ukus, možete dodati začine po želji. Popularni dodaci na internetu uključuju beli ili crni luk u granulama, sušeni bosiljak, origano i razne provansalske mešavine začina.
Ovaj hleb je odličan za situacije kada nemate vremena za odlazak u prodavnicu ili vam je ponestalo hleba.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 50 minuta
Sastojci:
- 3 puna kašike sitnog ili nemasnog sira
- 3 jaja
- so po ukusu
- sos od krastavca, šunka, sir, salata (opciono)
Priprema:
1. Odvojte žumanca od belanca: Belanca sa solju umutite u čvrst sneg a žumanca ravnomerno pomešajte sa sirom.
2. Spojte dve smese u jednu: Veoma pažljivo i iz više puta stavljajte po kašiku snega belanaca u smesu sa žumancima i lagano mešajte. Smesa mora da ostane pahuljasta.
3. Zagrejte rernu: Rernu zagrejte na 180 stepeni.
4. Pripremite posudu za pečenje: Posudu obložite papirom za pečenje.
5. Pecite: Smesu izlijte u posudu i oblikujte je lopaticom. Pospite opcionim dodacima po želji. Pecite 30 minuta, ili dok hleb ne porumeni.
6. Servirajte: Hleb ohladite, premažite sosom od grčkog jogurta, rendanim krastavcem, maslinovim uljem, soli, biberom i limunovim sokom. Dodajte šunku i salatu, zarolajte i poslužite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari