Napravite ukusnu pogaču bez kvasca, jedan sastojak joj daje poseban ukus (VIDEO)

10.04.2024

14:11

0

Autor: K. B.

Jedan tajanstveni sastojak čini ovu pogaču neodoljivom

Napravite ukusnu pogaču bez kvasca, jedan sastojak joj daje poseban ukus (VIDEO)
Copyright Profimedia

Da li ste ikada poželeli da napravite mekanu pogaču, ali ste ostali bez kvasca? Bez brige! Imamo sjajan recept koji će vam omogućiti da pripremite fantastičnu pogaču kod kuće, koristeći samo brašno i kiselo mleko. Ovaj jednostavan recept donosi pun ukus i mekoću bez potrebe za kvascem. Pored toga, jedan tajanstveni sastojak čini ovu pogaču neodoljivom. 

Sastojci:

  • 400 grama brašna T-400
  • 200 grama kiselog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • Prstohvat soli

 

 

Priprema:

1. U veliku posudu prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo. Dodajte prstohvat soli, kiselo mleko, ulje i kiselu vodu. Zamesite sastojke dok ne dobijete mekano testo.

2. Ostavite testo da odstoji 15 do 20 minuta kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Nakon odmora, rukama lagano istanjite testo i stavite ga u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

3. Pecite pogaču u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa dok lepo ne porumeni, što će trajati oko 40 do 45 minuta.

4. Nakon pečenja, izvadite pogaču iz rerne i ostavite je da se prohladi. Kada se ohladi dovoljno da je možete rukama držati, umotajte je u kuhinjske krpe i lagano je pokidajte.

5. Poslužite pogaču uz omiljene dodatke ili kao prilog uz različite obroke. Uživajte u ukusu ove jednostavne, ali izuzetno ukusne pogače bez kvasca!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike