Recept dana: Bakina projara - originalni način pripreme, ukus za kojim čeznu mnogi

12.05.2024

07:56

0

Autor: K. B.

Iskoristite jeftine sastojke i napravite omiljenu projaru koju će svi voleti

Recept dana: Bakina projara - originalni način pripreme, ukus za kojim čeznu mnogi
Copyright Profimedia

Projara, nekada popularna kao zamena za hleb, pravi se od osnovnih sastojaka koje su većina domaćica imale u kuhinji. Kroz vreme, dodaci poput jogurta, povrća, šunke i sira obogatili su recept, stvarajući jedno od omiljenih srpskih peciva.

Vreme pripreme:

  • oko 40 minuta

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 200 grama sira
  • 12 kašika kukuruznog brašna
  • Prstohvat soli
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Umutite jaja, dodajte sir, ulje, jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so.
2. Dobro izmešajte sve sastojke.
3. Sipajte smesu u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
5. Pecite na 220 stepeni Celzijusa 30-40 minuta.
6. Poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog.

Ovaj recept je jednostavan i pouzdan, uvek uspeva i može se poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog uz razna jela.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike