Recept dana: Posna čokoladna keks torta, popravlja raspoloženje dok ste rekli "keks"

23.03.2024

07:54

0

Autor: V. I.

Za ovaj jednostavni deset ne treba vam puno ni vremena ni novca

Recept dana: Posna čokoladna keks torta, popravlja raspoloženje dok ste rekli "keks"
Copyright Profimedia

Ko kaže da post ne može biti sladak? U svetu gde postoji obilje posnih recepata, ljubitelji čokolade ne moraju da se odriču svojih omiljenih poslastica. Predstavljamo vam recept za čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.

Ova torta, koja može biti i u mrsnoj varijanti, prava je poslastica za sve one koji žele da uživaju u ukusnom desertu bez životinjskih proizvoda, nudeći bogatstvo ukusa i tekstura koji će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce.

Ova posna keks torta sa čokoladom ne samo da je dekadentna i ukusna, već je i dokaz da post i način ishrane bez životinjskih produkata mogu biti puni otkrića novih, neodoljivih recepata. Omogućava nam da istražimo kreativnost u kuhinji, dok istovremeno poštujemo svoje dijetetske izbore. Servirajte je hladnu iz frižidera i uživajte u svakom bogatom, čokoladnom zalogaju, bez griže savesti.

Profimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 400 g posnog keksa
  • 800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)
  • 2 kesice pudinga s ukusom vanile
  • 100 g posne crne čokolade
  • 125 g margarina
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Za umakanje keksa:

  • 1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)
  • 2 dl mlake vode
  • 1 kašičica ruma
  • 1 šoljica biljnog mleka

Priprema:

1. Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi.

2. Penasto umutite margarin sa šećerom.

3. Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer.

4. U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite.

5. Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.

6. U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks.

7. Ohladite pre služenja.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike